«Не змогли повернутися з відпустки»: на кризовій нараді в ОП не було Богдана і Баканова

14:40, 09.01.2020
«Не змогли повернутися з відпустки»: на кризовій нараді в ОП не було Богдана і Баканова

У нічному засіданні оперативного штабу з питань авіакатастрофи літака МАУ в Ірані, що відбулося в ніч на 9 січня на Банковій, не брали участь голова офісу президента України Андрій Богдан та голова СБУ Іван Баканов, які, ймовірно, досі не повернулися з відпочинку.

 

Такий висновок, з огляду на поширене ОП фото із засідання, роблять користувачі соцмереж.

 

На світлині пресслужби ОП видно, що засідання у своєму робочому кабінеті проводить президент Володимир Зеленський, який уже повернувся до Києва з відпочинку в Омані.


У нараді брали участь прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, міністр оборони Андрій Загороднюк, міністр закордонних справ Вадим Пристайко, представники інших відомств, які і повідомила пресслужба Банкової. Однак Богдан і Баканов – відсутні.

 

“Зеленський знайшовся, повернувся з курорту таки в Київ, провів нічне засідання з урядом. Сумно було дивитися на фото, де ті, хто мав би в першу секунду бути на роботі й одразу вилітати в Тегеран, ніяк не могли повернутися з відпустки“, – пише з цього приводу в ФБ колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян.

 

“Сьогодні президент екстрено повернувся в Україну та о 3:27 розпочав нараду… Дивлюся на фото і дивуюся – на нараді відсутній голова комітету з розвідки при президенті України Андрій Богдан, який також є і головою офісу президента, який координує дії силових, розвідувальних і правоохоронних органів. Також відсутній голова Служби безпеки України Іван Баканов. Тобто ключові люди в даній ситуації”, – зазначає у свою чергу журналіст Юрій Бутусов.

 

“Президент через 18 годин після катастрофи зумів дістатися на службу з Оману – а його підлеглі посміли бути відсутніми на нараді та не повернулися з відпочинку!

ВРАЖАЮЧІ ВІДНОСИНИ Й ПОРЯДКИ В КОМАНДІ ПРЕЗИДЕНТА. ЙОГО НАЙБЛИЖЧІ ПІДЛЕГЛІ, ЯКІ ВІДПОВІДАЮТЬ ЗА БЕЗПЕКУ, МОЖУТЬ НАВІТЬ У ТАКИЙ МОМЕНТ БУТИ ВІДСУТНІМИ НА РОБОЧОМУ МІСЦІ. А в країні ж війна, і вони зобов’язані планувати свій відпочинок так, щоб мати можливість швидко повернутися до виконання обов’язків”, – зазначає журналіст.

 

Він наголошує, що “в силу своїх службових обов’язків Богдан і Баканов наділені унікальним обсягом знань, повноважень та контактів в сфері безпеки країни”.

 

“Як же можна приймати такі рішення за їх відсутності, не спиратися на їхню позицію? Чи вона не важлива взагалі? Абсурд!” – додає Бутусов.

 

Нагадаємо, ввечері 8 січня голову Служби безпеки України Івана Баканова помітили на фешенебельному гірськолижному курорті Куршавель у Франції.

 

Про це журналіст проєкту “Схеми” Михайло Ткач. 

 

“Голова СБУ Іван Баканов. Мерібель Куршавель. Щойно”, – написав журналіст у фейсбуці.

 

Ткач оприлюднив три фотографії Баканова на курорті, але інших подробиць не вказав.

“The Security Service of Ukraine, терміново дзвоніть Баканову і запитайте, чому він не на роботі і коли приїде з Куршевелю? У нас тут літак впав, Аваков, третя світова на носі і сєпари в Києві розпоясались. Так і передайте!” – іронізує на сторінці у соцмережі з цього приводу грлмадський діяч Роман Сініцин, тегаючи офіційну сторінку української спецслужби.

Як відомо, Куршевель (Courchevel) – один із на найпрестижніших гірськолижних курортів світу, що розташований у Французьких Альпах.