Колишнього радника Трампа можуть засудити до позбавлення волі

11:35, 08.01.2020
Колишнього радника Трампа можуть засудити до позбавлення волі

Федеральна прокуратура США просить до шести місяців позбавлення волі для ексрадника американського президента Майкла Флінна у справі про російське втручання у вибори в США в 2016 році.

 

Так, розгляд справи призначено на 28 січня, повідомляє “РБК-Україна”.

 

Відзначається, що в своєму рішенні прокуратура послалася на “серйозний характер” злочину Флінна і його “очевидну відмову нести відповідальність” за скоєне.

 

У 2017 році Флінн вирішив співпрацювати з ФБР у справі про контакти з урядом Росії. Раніше він офіційно визнав свою провину в тому, що він повідомив Федеральному бюро розслідувань неправдиві відомості про свої контакти з РФ.

 

Зокрема, ексрадник Трампа з безпеки визнав, що, не маючи відповідних повноважень, обговорював по телефону з російським послом в США Сергієм Кисляком санкції Вашингтона проти РФ, а згодом дав неправдиві свідчення про зміст цієї розмови.

 

Як повідомляла УМ, Палата представників США провела історичні голосування щодо оголошення імпічменту главі Білого дому за двома статтями обвинувачень – у зловживанні владою та перешкоджанні роботі Конгресу в розслідуванні цієї справи.Таким чином, втретє за історію Америки нижня палата прийняла рішення щодо імпічменту президента країни.

 

Голосування, яке відбувалося окремо за кожною зі статей, розділилося здебільшого за партійною ознакою. Звинувачення президента Трампа у зловживанні владою підтримали 230 демократів, проти виступили 197 республіканців. Під час голосування щодо перешкоджання президентом роботі Конгресу "за" висловилися 229 демократів, "проти" – 198 республіканців.