У Мінветеранів розповіли, чого потребують звільнені перед Новим роком з полону

17:35, 06.01.2020
У Мінветеранів розповіли, чого потребують звільнені перед Новим роком з полону

Відновлення здоров’я та документів – першочергові потреби звільнених з полону 29 грудня українців, які наразі вирішує Мінветеранів.

 

Про це йдеться у повідомленні міністерства у Facebook.

 

Як зазначається, працівники Мінветеранів щодня навідують тих, хто 29 грудня був звільнений, доставлений до Києва та розміщений у клінічній лікарні "Феофанія", вони спільно із залученими фахівцями надають необхідні послуги та консультації.

 

"Люди потребують юридичних консультацій та допомоги, в першу чергу їм всім необхідно поновлення їхніх документів: паспорт, водійське посвідчення та решта. Це потрібно зокрема й для того, аби надалі комісія могла опрацювати їхні звернення щодо виплати їм сто тисяч гривень матеріальної допомоги", - розповів начальник управління Мінветеранів Сергій Мокренюк.

 

Крім юридичної, люди, як вказано, потребують медичної допомоги. За результатами обстежень приймається рішення щодо надання тої чи іншої допомоги.

 

"В першу чергу звільнені з полону потребують стоматологічного втручання, зокрема зі складними маніпуляціями, імплантацією, які будуть надані їм безоплатно. Мінветеранів вдалось домовитись із асоціацією стоматологів щодо їхньої сприяння. Також, в тих, хто був позбавлений особистої свободи, спостерігаються кардіологічні проблеми, в деяких наявні щелепно-лицеві пошкодження, зокрема через зазнані в полоні тортури та знущання", - розповіла радник профільного міністра Тетяна Тимошенко.

 

Також із людьми, як повідомляється, щодня працюють психологи, надаючи їм комплексну допомогу та підтримку, роботу яких координує керівник госпіталю ветеранів війни "Лісова Поляна" Ксенія Возніцина.

 

Як повідомляла УМ, Різдво за ґратами в Росії зустрінуть близько 100 українських політв’язнів

 

 

29 грудня 2019 року в рамках обміну з угрупованнями "ДНР" і "ЛНР", яких підтримує Росія, з ОРДЛО на підконтрольну Україні територію повернулися 76 людей. Київ видав окупантами Донбасу 124 осіб.