Голова ДПСУ про візит Dr.Alban у Київ: Президент не впливає на рішення прикордонників

16:19, 05.01.2020
Голова ДПСУ про візит Dr.Alban у Київ: Президент не впливає на рішення прикордонників

 

На рішення охоронців кордону щодо пропуску чи не пропуску осіб не впливає ніхто, серед іншого і Президент України.
 
 
Так Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко прокоментував інформацію про візит Dr.Alban в Україну, а також слова артиста, що він потрапив у Київ після втручання Президента України Володимира Зеленського.
 

"Я не знайомий добре з творчістю співака зі шведським громадянством, відомого як Dr.Alban, хоча деякі його пісні міг чути. Державний кордон він перетинав відповідно до чинного законодавства, яким керуються прикордонники при оформленні іноземців. При цьому наголошую - питання прикордонного контролю належать виключно до компетенції Державної прикордонної служби України. І жодним чином на рішення охоронців кордону щодо пропуску чи не пропуску осіб не впливає ніхто, серед іншого і Президент України", - йдеться у коментарі Дейнеко, який оприлюднено на офіційній сторінці МВС у Facebook.

 

За словами голови ДПСУ, відмовити іноземцям у перетині кордону можна через доручення правоохоронних органів. Проте, у разі його відсутності та наявності необхідних документів, вони можуть бути пропущені в Україну.

 

Шведський співак Dr. Alban, який раніше виступив у новорічному шоу "Вечірнього кварталу" попри заборону на в'їзд до України через відвідування окупованого Криму, виправив свій допис в Instagram, в якому згадував про втручання Президента України Володимира Зеленського.

 
 
У новому варіанті тексту в Instagram він прибрав згадку про допомогу Зеленського.

 

"Зустріч з Президентом України Зеленським. Мені заборонили в'їзд до України через мій попередній виступ на півострові Крим. Я не знав про це, не знав, що це значить для українців. Я щасливий зустрітися з Президентом", - йдеться у виправленому дописі.

 

У попередній версії допису співак зазначив, що приїхав в Україну за підтримки українського глави держави.

 

"Мені заборонили в'їзд до України через мій попередній виступ на спірному півострові Крим. Завдяки втручанню Президента я зміг потрапити в Україну", - йшлося у повідомленні.

 

Dr. Alban виступав у Криму після російської анексії півострову.

 

Іноземні артисти і інші діячі культури порушують українське законодавство, приїжджаючи з гастролями в анексований Росією Крим через закриті України пункти пропуску. Деяким артистам і співакам, які приїхали на гастролі до Криму або прямо підтримують російську анексію Криму, заборонено виступати на материковій частині України.