Бородянський скасував показ мод у столичному костелі Св. Миколая

13:26, 05.01.2020
Бородянський скасував показ мод у столичному костелі Св. Миколая

Посилаючись на негативну позицію настоятеля храму, міністр культури України Володимир Бородянський повідомив про скасування показу мод українського дизайнера Олени Серебрової в будівлі костелу Святого Миколая в Києві.

 

Про це  Бородянський написав у Facebook 4 січня

 

"Показу мод у будівлі костелу Святого Миколая, який перебуває на балансі Національного будинку органної та камерної музики України - не буде... "Оскільки одночасно це і Національний будинок органної та камерної музики України і - діючий костел, будь-які заходи у цьому місці враховують позицію настоятеля. Усно настоятель вже надав негативну відповідь", - заявив глава Мінкультури.

 

Перед цим стало відомо, що Міністерство культури України виступило з наміром провести в костелі Святого Миколая в Києві безпрецедентний модний показ відомого українського дизайнера Олени Серебрової.

 

Вчора були опубліковані копії відповідних листів Міністерства культури, молоді та спорту до священика Андрія Рака, пароха Римсько-католицької парафії святого Миколая в Києві, а також Тетяни Стахурської, директора Національного будинку органної та камерної музики України.

 

На публікацію листів в українських медіа зреагував посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький.

 

"Показ мод в пограбованому більшовиками і досі не повернутому київському храмі?", - обурився дипломат.

 

Нагадаємо, римо-католицька громада Києва вимагає від органів державної влади повернути їй костел Святого Миколая на вулиці Великій Васильківський, позаяк його було споруджено Владиславом Городецьким саме за рахунок коштів місцевої громади християн західного обряду.

 


До того ж, наразі ця унікальна пам'ятка архітектури перебуває у незадовільному технічному стані, що також обурює парафіян.