Нафтогаз та Газпром мають повідомити Стокгольм про мирову угоду протягом січня

09:08, 04.01.2020
Нафтогаз та Газпром мають повідомити Стокгольм про мирову угоду протягом січня

Нафтогаз та Газпром мають повідомити Стокгольмський арбітраж про досягнуту Мирову угоду щодо взаємного відкликання судових позовів протягом січня 2020 року.

 

Про це УНН повідомили у пресслужбі НАК “Нафтогаз України” .

 

“30 грудня Нафтогаз та Газпром підписали Мирову угоду, згідно з якою сторони відмовляються від взаємних претензій за контрактами 2009 року. Сторони мають повідомити Арбітраж про досягнуту мирову угоду протягом січня 2020 року”, — повідомили у компанії, відповідаючи на запитання щодо відкликання Нафтогазом судових позовів проти Газпрому, зокрема, про “Заяву про захист та зустрічні позовні вимоги”, яку Нафтогаз скерував до Стокгольмського арбітражу восени 2019 року.

 

Нагадаємо, Російський Газпром погасив свій борг за рішенням Стокгольмського арбітражу на суму понад 2,9 мільярда доларів. Це зробили в межах домовленостей щодо продовження транзиту газу, укладених у Мінську 20 грудня.

 

У липні 2018 року НАК “Нафтогаз України” подала позов до Стокгольмського арбітражу проти ПАТ “Газпром” щодо перегляду тарифу на транзит на 12 млрд доларів.

 

27 грудня "Нафтогаз" отримав від "Газпрому" 2,9 мільярда доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу. Варто зазначити,

 

30 грудня у результаті тристоронніх переговорів Україна-Росія-Європейський Союз сторони підписали новий контракт.