Укртранснафта: припинення поставок нафти з РФ до Білорусі не вплинуло на транзит через Україну

12:40, 03.01.2020
Укртранснафта: припинення поставок нафти з РФ до Білорусі не вплинуло на транзит через Україну

Попри те, що Росія зупинила поставки нафти в Білорусь, транзит російської нафти через Україну до Європи здійснюється у плановому режимі на рівні понад 40 тис. тонн на добу.

 

Про це кореспонденту УНН повідомили в АТ "Укртранснафта".

 

"Транзит російської нафти до Європи здійснюється у плановому режимі на рівні більше 40 тис. тонн на добу", - повідомили у компанії у відповідь на запитання кореспондента, чи вплинуло припинення поставок нафти з РФ до Білорусі на Україну.

 

Як повідомляла УМ, Росія зупинила поставки нафти у Білорусь.

 

У концерні "Белнефтехим" підтвердили, що поставки нафти з Росії зупинені. "Зараз йде активна робота над укладенням січневих контрактів", - сказали в "Белнефтехим". Там уточнили, що йдеться про постачання нафти з РФ і альтернативних джерел.

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко 31 грудня провів нараду з керівництвом нафтохімічного комплексу на тему поставок і переробки нафти. Білоруський лідер тоді доручив в найближчі години завершити переговори господарюючих суб'єктів Білорусі та Росії і укласти контракти на поставку нафти в країну з метою забезпечення безперебійної роботи двох нафтопереробних заводів.

 

Також Лукашенко 31 грудня дав доручення забезпечити вже в найближчі дні поставку нафти з альтернативних джерел. Перш за все йдеться про постачання залізничним транспортом з портів на Балтиці, а також про задіювання для альтернативних поставок нафтопроводу "Дружба".