У ПЦУ назвали 2019-й рік історичним

10:18, 31.12.2019
У ПЦУ назвали 2019-й рік історичним

У Православній церкві України у новорічному вітанні назвали 2019-й рік історичним, а також висловили сподівання, що Боже благословіння та опіка супроводжуватимуть усі благі справи у Новому 2020 році.

 

Про це йдеться в повідомленні ПЦУ.

.

"Дорогі брати і сестри, завершується історичний рік, в якому Господь дарував нам єдність та духовну незалежність. Дякуємо Богові за Його велике милосердя, за кожний день у 2019 році, який ми прожили у нашій церковній родині. Дякуємо українським воїнам, які захищають державний суверенітет та виборюють справедливий мир для нашої країни", - йдеться у повідомленні.

 

У ПЦУ відзначили, що за допомогою Божою ми досягли багатьох успіхів, підтримували одне одного у непрості моменти, долали виклики, які поставали перед нами.

 

"Бажаємо, щоб Новий рік надихнув кожного з нас на подальші звершення та перемоги. Почнімо ще один відрізок нашого земного життя із подяки Богові в молитві та з добрих справ! Нехай Боже благословіння та опіка супроводжує усі благі справи у Новому 2020 році! Дякуємо, Господи, за все!" - йдеться у вітанні.

 

Як повідомляла УМ,  церква Еллади стала першою після Вселенського патріархату з-поміж помісних православних церков світу, яка визнала незалежну ПЦУ та вступила з нею у міжцерковне спілкування.

 
Нагадаємо, 15 грудня 2018 року українські церкви об’єдналися у єдину Православну церкву України, її очолив митрополит Епіфаній. Представники Російської православної церкви (УПЦ МП) переважно відмовилися визнати її, але численні парафії переходять до ПЦУ.