«Я, наче старий коханець чекатиму на тебе»: ЄС написав Британії «любовного листа»

11:08, 27.12.2019
«Я, наче старий коханець чекатиму на тебе»: ЄС написав Британії «любовного листа»

Франс Тіммерманс

Заступник голови Єврокомісії Франс Тіммерманс заявив, що ЄС буде радий, якщо після Brexit Велика Британія вирішить повернутися до складу Союзу.
 

Про це Тіммерманс написав в колонці для The Guardian, яку назвав "Мій любовний лист до Великої Британії".

 

"Я добре знаю, яка ти є, і я люблю тебе. За те, ким ти є, і що ти мені дала. Я наче старий коханець… Ти вирішила піти. Це свого часу розбило мені серце, але я поважаю твоє рішення. Сумно, що через три роки член нашої сім'ї хоче розірвати наші родинні зв’язки. Але в той же час я знаходжу розраду в тому, що ці узи ніколи не можуть бути остаточно розірвані. Ми нікуди не подінемося один від одного, і ти завжди зможеш повернутися", - написав Тіммерманс.

 

Заступник голови ЄК додав, що полюбив Велику Британію ще в ті роки, коли вивчав англійську мову в британській школі Святого Георгія в Римі.

 

12 грудня у Великій Британії відбулися позачергові парламентські вибори, на яких Консервативна партія здобула переконливу перемогу.

 

За результатами офіційного підрахунку в 605 з 650 округів консерватори отримають понад 330 з 650 місць в Палаті громад, тобто абсолютну більшість.

 

Як повідомляла УМ, 20 грудня Палата громад Великої Британії схвалила законопроєкт, який затверджує угоду про вихід країни з ЄС.

 

Британський парламент щонайменше чотири рази відхиляв угоду. Тричі — за попередньої прем'єрки Терези Мей, в результаті чого вона подала у відставку.

 

Після 31 січня між Британією та Євросоюзом розпочнуться переговори про майбутні торгові відносини.

 

Раніше, Джонсон запевнив, що вихід Британії з ЄС відбудеться до кінця січня 2020 року.