Кузьменко у момент закладення вибухівки в авто Шеремета була вдома з сином — адвокат

15:10, 24.12.2019
Кузьменко у момент закладення вибухівки в авто Шеремета була вдома з сином — адвокат

Підозрювана у причетності до вбивства Павла Шеремета лікар Юлія Кузьменко у момент закладення вибухівки і підриву автомобіля журналіста була вдома з сином.

 

Про це заявив її адвокат Владислав Добош під час засідання Апеляційного суду міста Києва, де у вівторок розглядається апеляції на обраний їй запобіжний захід, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 

За словами адвоката, 18 липня 2016 року Кузьменко повернулася з Одеської області, де була на відпочинку, до Києва. Вночі вона разом зі своїм колишнім чоловіком поїхала в аеропорт зустрічати сина, який разом з її батьками відпочивав у Туреччині. Літак прибув о 2 годині ночі 19 липня. О 5 годині ранку Кузьменко разом із сином і чоловіком повертається у свою квартиру на вулиці Урлівській у Києві, і вони весь день відпочивають.

 

“Зранку 20 липня вона перебуває вдома і проводить час з сином, тому що чоловік був на роботі. Це все може підтвердити чоловік”, - сказав адвокат.

 

Добош закликав колегію суддів допитати на судовому засіданні колишнього чоловіка своєї підзахисної Дмитра Кузьменка, а також головного лікаря ДУ «Науково-практичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України» Володимира Жовніра, котрі можуть підтвердити алібі Юлії Кузьменко.

 

Як повідомляла УМ,  правоохоронці назвали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: Яна Дугарь, Андрій Антоненко, подружжя Інна та Владислав Грищенки, Юлія Кузьменко. Остання по телефону обговорювала можливий замах на вбивство Марусі Звіробій та викрадення її дітей.

 

Суд арештував підозрювану Кузьменко та Антоненка, а Дугарь відправив під домашній арешт. 

 

Мати убитого журналіста Павла Шеремета Людмила Шеремет заявила, що не знає, чи вірити у причетність затриманих осіб до вбивства її сина і боїться, щоб у цій справі не постраждали невинні.

 

Читайте також: Призначенi винними: що криється за абсурдними звинуваченнями сподвижників духу у вбивстві Шеремета

 

Пізніше Антоненко подав до суду на Зеленського, Авакова і Рябошапку.

 

"До Печерського суду, від Андрія Антоненка (Riffmsater), подано позов до посадових осіб, які зганьбили його репутацію", – зазначив він.

 

Адвокати Кузьменко і Антоненка подали апеляції