Трампу можуть пред'явити нові обвинувачення в рамках імпічменту

12:20, 24.12.2019
Трампу можуть пред'явити нові обвинувачення в рамках імпічменту

Судовий комітет Палати представників Конгресу США досі вимагає свідчень від колишнього юрисконсульта Білого дому Дона Мак-Гана, які можуть надати підстави для висунення додаткових статей щодо імпічменту президента Дональда Трампа.
 
 

Як повідомляє The Hill, комітет звернувся до апеляційного суду округу Колумбія щодо надання свідчень Мак-Ганом.

 

"Якщо свідчення Мак-Гана приведуть до нових доказів, які підтвердять, що президент Трамп вчинив злочини, які вимагають імпічменту і не підпадають під статті, схвалені Палатою представників, комітет діятиме відповідно, аж до розгляду питання про те, чи рекомендувати нові статті для імпічменту", - йдеться у заяві комітету.

 

Комітет також заявив, що свідчення Мак-Гана мають ключове значення для того, щоб допомогти нижній палаті Конгресу подати свою справу проти Трампа в майбутньому сенатському процесі за затвердженими статтями імпічменту.

 

Після того, як Палата представників проголосувала за імпічмент Трампу минулого тижня, колегія з трьох суддів федерального округу Колумбія попросила обидві сторони в цій справі поінформувати суд про те, чи була боротьба за повістку до суду спірною.

 

Сторони нададуть усні аргументи перед окружним судом округу Колумбія 3 січня.

 

Читайте також: Трамп «не переймається» імпічментом і марить про другий президентський термін

 

Зокрема Мак-Ган мав дати свідчення в Конгресі США про можливе перешкоджання Трампа розслідуванню Мюллера.

 

Однак президент США доручив Мак-Гану відхилити виклик на слухання в Конгресі. Міністерство юстиції повідомило в листі, що Мак-Ган "не має юридичних зобов'язань" свідчити з питань, пов'язаних з його роботою на Трампа.

 

Як повідомляла УМ, Палата представників США провела в середу історичні голосування щодо оголошення імпічменту главі Білого дому за двома статтями обвинувачень – у зловживанні владою та перешкоджанні роботі Конгресу в розслідуванні цієї справи.Таким чином, втретє за історію Америки нижня палата прийняла рішення щодо імпічменту президента країни.

 

Голосування, яке відбувалося окремо за кожною зі статей, розділилося здебільшого за партійною ознакою. Звинувачення президента Трампа у зловживанні владою підтримали 230 демократів, проти виступили 197 республіканців. Під час голосування щодо перешкоджання президентом роботі Конгресу "за" висловилися 229 демократів, "проти" – 198 республіканців.