У Києві проходить рок-марафон на підтримку заарештованих у справі Шеремета (Наживо)

13:11, 22.12.2019
У Києві проходить рок-марафон на підтримку заарештованих у справі Шеремета (Наживо)

На площі Майдан Незалежності, що у Києві, проходить рок-марафон на підтримку співака й музиканта Андрія Антоненка (Riffmaster), дитячого хірурга й волонтера Юлії Кузьменко та військової медсестри Яни Дугарь.

 

На думку організаторів, їх несправедливо утримують за ґратами у справі з убивства журналіста Павла Шеремета.

 

"Творча спільнота України - музиканти, митці, громадські діячі - обурені цією ситуацією. Ми не віримо в причетність Андрія, Юлі та Яни до вбивства Шеремета. Ми вважаємо, що доказів для обвинувачення - замало, а наявні - не витримують жодної критики. Ми вбачаємо в цій справі політичне забарвлення та переслідування й тиск на активний прошарок суспільства. Ми вимагаємо справедливого, неупередженого правосуддя в Україні!", - наголошується у повідомленні.

 

 

 

У марафоні беруть участь близько 20 відомих українских виконавців, музичних гуртів та спікери (волонтери, військові, адвокати та родичі ув'язнених), зокрема:

- "Мотор'ролла"

- "Фіолет"

- "Мандри"

- Сергій Танчинець ("Без Обмежень")

- "Karna"

- Vlasna

- "Нумер 482"

- "TaRuta"

- "Пирятин"

- "Pushkin Klezmer Band" & "Toporkestra"

- Pidkaura

- Іван Леньо та Володимир Шерстюк ("Kozak System")

- "Брати Станіслава"

- Олекса Бик

- Алекс Клец

- Юрій Сусло

- Соня Сотник

- Сергій Кузін

- Сергій Зенін

- Анна Заклецька

- Геннадій Попенко

- Анатолій Вексклярський

- GrozovSka

- Олександр Піпа.

 

Захід триватиме до 22:00.

 

При цьому окремо наголошується, що захід не є політичним або є партійним мітингом.

 

"Просимо всі політичні партії та політичні рухи - будь ласка, не робіть спроб перетворити цей захід на спробу вашого власного піару! Просимо не приносити та не розповсюджувати жодної політичної символіки, не створювати жодних політичних мітингів та провокацій! Не проголошувати жодних політичних гасел та заяв! На нашому заході дозволені прапори формувань ЗСУ, МВС та добровольчих рухів, які захищали та захищають Незалежність країни в боротьбі з російським агресором. А прапори політичних сил - заборонені! І ми будемо за цим пильно слідкувати", - попереджає оргкомітет.