Справа Микитася: суд наклав арешт на шість елітних авто екснардепа

15:34, 21.12.2019
Справа Микитася: суд наклав арешт на шість елітних авто екснардепа

Печерський районний суду міста Києва наклав арешт на шість елітних автомобілів народного депутата України 8-го скликання Максима Микитася.

 

Про це пресслужба ДБР.

 

"За результатами обшуків у народного депутата України 8-го скликання слідчими теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, виявлено наявність шести елітних автомобілів. Ухвалою Печерського районного суду міста Києва на них накладено арешт", - йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, 11 грудня слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, провели санкціоновані обшуки за місцем реєстрації та проживання народного депутата України 8-го скликання Максима Микитася.

 

Слідчі дії відбуваються в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливої легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом в сумі понад 200 мільйонів гривень.

 

Як повідомляла, за  УМ, колишньому народному депутату з групи “Воля народу” Максиму Микитасю повідомили про підозру у справі про незаконне заволодіння нерухомістю Національної гвардії України. Колишній депутат у змові з екс-командувачем Нацгвардії “зекономив”на квартирах для військових понад 81 млн гривень.

 

Апеляційна палата розглянула скаргу прокурорів САП через занадто м’який запобіжний захід для Микитася. При встановленій шкоді ексдепутату раніше призначали заставу в розмірі 5,5 мільйона гривень.

 

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олексій Скибенко під час розгляду скарги на запобіжний захід колишньому депутату та забудовнику Максиму Микитасю заявив, що Микитась роздумував вбити свідка та підозрюваного у справі проти нього на 82 мільйони гривень.