Прокурор у справі Шеремета не пройшов переатестацію в ГПУ

14:17, 20.12.2019
Прокурор у справі Шеремета не пройшов переатестацію в ГПУ

Начальник Управління нагляду за дотриманням законів Національною поліцією Генеральної прокуратури України (ГПУ) Олександр Лукашенко, який підписав підозри у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, не пройшов атестацію.

 

Про це свідчить інформація на сайті ГПУ.

 

"Оприлюднюються результати атестації прокурорів за підсумками проведення кадровими комісіями співбесід 19 грудня 2019 року... Лукашенко Олександр Олександрович – неуспішно", -  йдеться в   повідомленні ГПУ.

 

Раніше адвокат Татарченко оприлюднив текст підозри Антоненко, підписаний Лукашенком.

 

 

Те, що саме Лукашенко вів справу Шеремета і підписував у ній підозри, підтвердили і джерела УП.

 

Наразі, у справу мають залучити нового прокурора.

 

Раніше повідомлялось, що начальник управління нагляду ГПУ за додержанням законів Національною поліцією Олександр Лукашенко спромігся придбати квартиру у Києві за 5 гривень, а його дружина – будинок на майже 300 м² за 10 тисяч гривень. 

 

Нагадаємо, правоохоронці назвали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: Яна Дугарь, Андрій Антоненко, подружжя Інна та Владислав Грищенки, Юлія Кузьменко. Остання по телефону обговорювала можливий замах на вбивство Марусі Звіробій та викрадення її дітей.

 

Суд арештував підозрювану Кузьменко та Антоненка,  а Дугарь відправив під домашній арешт. 

 

Мати убитого журналіста Павла Шеремета Людмила Шеремет заявила, що не знає, чи вірити у причетність затриманих осіб до вбивства її сина і боїться, щоб у цій справі не постраждали невинні.

 

 Адвокати Кузьменко і Антоненка подали апеляції

 

Читайте також: Призначенi винними: що криється за абсурдними звинуваченнями сподвижників духу у вбивстві Шеремета

 

Андрій Антоненко (Riffmaster) подав позов до Печерського суду на президента Володимира Зеленського, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, генпрокурора Руслана Рябошапку та заступника глави Національної поліції Євгена Коваля.