У спортклубі Порошенка «5 елемент» провели обшуки

12:21, 20.12.2019
У спортклубі Порошенка «5 елемент» провели обшуки

(фото: Гарік Корогодський/Фейсбук)

Державне бюро розслідувань та Служба безпеки України проводять обшуки у спортивному клубі «5 елемент», кінцевими бенефіціарами якого є попередній президент Петро Порошенко та його соратник Ігор Кононенко.

 

 Про це повідомив клієнт клубу, бізнесмен Гарік Корогодський на своїй сторінці у Facebook.

 

«Перевіряючі відмовилися показати юристам хоч який-небудь документ. Так, у них автомати», - заявив він. 

 

Пізніше речниця Державного бюро розслідувань Анжеліка Іванова повідомила Радіо Свобода, що обшуки в фітнес-клубі «5 елемент» та ще за «деякими адресами» відбуваються в межах досудового розслідування у двох кримінальних проваджень.  

 

Мова йде про справи про продаж п’ятим президентом України Петром Порошенком суднобудівного заводу «Кузня на Рибальському» та можливе зникнення носіїв із секретною інформацією із ситуативної кімнати Адміністрації президента.

 

«Дійсно, обшуки проводять слідчі ДБР за оперативного супроводу представників Служби безпеки України. Мова йде про досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях: про купівлю-продаж заводу «Кузня на Рибальському» і про можливе зникнення носіїв, які містять секретну інформацію з так званої ситуативної кімнати», – сказала Іванова.

 

Вона підтвердила, що обшуки проводяться за низкою адрес. Однак вона не уточнила, де саме.

 

«Це, дійсно, не лише «5 елемент». Це декілька адрес. У зв’язку з тим, що слідчі дії тривають, я не можу вам розголошувати місцеперебування наших працівників», ­– розповіла Іванова.