Директора НАБУ Ситника внесли до реєстру корупціонерів

13:24, 19.12.2019
Директора НАБУ Ситника внесли до реєстру корупціонерів

Директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника внесли до Єдиного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушеннями.

 

Про це йдеться в реєстрі.

 

Підставою внесення Артема Ситника до реєстру корупціонерів стала постанова Рівненського апеляційного суду, який не задовольнив апеляційну скаргу захисту та визнав очільника Національного антикорупційного бюро Артема Ситника виним у вчиненні адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 172-5 КУпАП (Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків).

 

Також, на Ситника накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 200 (двохсот) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 3400 (три тисячі чотириста) грн. 00 коп. з конфіскацією подарунків в дохід держави.

 

Нагадаємо, що 13 грудня Рівненський апеляційний суд не задовольнив апеляційну скаргу та залишив без змін постанову Сарненського районного суду Рівненської області від 6 вересня 2019 року відносно Ситника Артема Сергійовича про визнання його винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 172-5 КУпАП.

 

ЧИТЙТЕ ТАКОЖ:  В парламенті вимагають звільнити директора НАБУ Ситника

 

Йдеться про елітний відпочинок Артема Ситника на мисливській базі в Рівненській області, за який неодноразово сплачували інші особи. Згідно з Положенням про Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення, дані до цього реєстру щодо Ситника Артема Сергійовича мають бути внесені протягом 3-х робочих днів, тобто крайній термін такого внесення спливає сьогодні, 18 грудня.