«Демократична сокира» проводить акцію перед судом, де розглядають апеляцію на скасування націоналізації ПриватБанку

12:18, 19.12.2019
«Демократична сокира» проводить акцію перед судом, де розглядають апеляцію на скасування націоналізації ПриватБанку

19 грудня під Шостим Апеляційним судом у Києві активісти партії "Демократична Сокира" протестують проти можливого повернення націоналізованого "ПриватБанку" Ігорю Коломойському.

 

Про це повідомляє Еспресо.TV.

 

Активісти прийшли на мітинг "Прибери руки!", скликаний партією "Демократична Сокира", під суд на вулицю Московську, 8, де зараз розглядається рішення ОАСК про скасування націоналізації Приватбанку.

 

"Рішення цього суду буде мати критичний вплив на співпрацю з МВФ. МВФ наполягає не лише на тому, що Приват не повинен бути повернутий, а й на тому, що сам Коломойський зобов'язаний повернути все, що вкрав з Привату. Наслідки припинення співпраці з МВФ передбачити взагалі неможливо – швидше за все ми полетимо до обіцяного Коломойським дефолту, який неминуче потягне за собою політичну кризу, проблеми із соціальними зобов‘язаннями держави і зменшення нашої обороноздатності", - пояснюють причину мітингу у партії.

 

 

Нагадаємо, на цьому тижні повинні були відбутися 3 суди у справах Приватбанку.

 

16 грудня Велика палата Верховного суду оголосила перерву до 31 січня 2020 року в розгляді справи за позовом сім'ї Суркісів про скасування рішення НБУ про визнання членів сім'ї Суркісів пов’язаними з ПриватБанком особами.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ заявляє: МВФ призупинив співпрацю з Україною через спроби Коломойського повернути собі ПриватБанк

 

17 грудня у Нацбанку заявили, що, якщо  Апеляційний суд ухвалить негативне для держави рішення щодо законності націоналізації ПриватБанку,в НБУ визнають цей банк неплатоспроможним.

 

 

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва розпочав засідання по  апеляції НБУ у справі ПриватБанку