У Слов’янську в пологовому будинку знайшли 204 кажани

12:04, 19.12.2019
У Слов’янську в пологовому будинку знайшли 204 кажани

У Слов’янську під час ремонтних робіт розбудили кубло кажанів: до весни тваринами опікуватимуться зоозахисники.

 

Про це у себе на сторінці в Фейсбук  інформує харківський Центр реабілітації рукокрилих.

 

“Кажани мирно спали зимовим сном у щілині між віконними рамами будівлі пологового будинку міста Слов‘янськ Донецької області, допоки не розпочався плановий ремонт по заміні старих вікон на нові і тварин розбудили”, – йдеться у повідомленні.

 

Співробітниці центру зібрали 204 кажана в коробки та перенесли в холодне місце. Згодом за ними з Харкова приїхало авто, яке доставило тварин у Центр реабілітації.



“Всіх кажанів (це руді вечірниці) оглянули, окільцювали, напоїли та нагодували. Більшість з них продовжить сон вже у наших холодильних до настання весняного тепла. Решта поки що на відгодівлі”, – інформують у Центрі реабілітації.

 

А в середу, 18 грудня, старший науковий співробітник Національної академії наук України Андрій-Тарас Башта показав світлини кажанів, яких знайшли у Львові на одному з балконів.

 

“1700 кажанів (вечірниця дозірна) з одного балкону. Безсумнівний рекорд як мінімум для України”, – написав він, ілюструючи це відповідними світлинами.

У холодну пору року, як відомо, кажани впадають у зимову сплячку.

 

Додамо, що Центр реабілітації рукокрилих – єдина не тільки в Україні, а й у всій Східній Європі зоозахисна організація, що спеціалізується на порятунку кажанів. За час свого існування вона врятувала більше 12 000 цих тварин.