Командування ССО просить суд пом'якшити Антоненку запобіжний захід

15:56, 17.12.2019
Командування ССО просить суд пом'якшити Антоненку запобіжний захід

Командування Сил спеціальних операцій ЗС України клопоче перед судом про зміну сержанту ССО Андрію Антоненку, підозрюваному у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, запобіжного заходу з утримання під вартою на домашній арешт.


Про це заявив начальник пресслужби ССО Олексій Никифоров.

 

"Стосовно сержанта ССО Андрія Антоненка (Riffmaster), який є одним із фігурантів справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, Командування Сил спеціальних операцій ЗС України має офіційно повідомити:


• У штаті ССО сержант Андрій Антоненко перебуває від 2017 року і дотепер.


• На загальних зборах керівного складу Сил спеціальних операцій за участю командирів усіх військових частин було ухвалено рішення клопотати перед Печерським райсудом про пом’якшення запобіжного заходу Антоненку, а саме про домашній арешт для нього. Відповідний документ передано судді через адвокатів і долучено до справи.


• Суду надано службову характеристику сержанта Антоненка за підписом командира військової частини, де він проходить службу.


• За дні, що минули з моменту взяття Антоненка під варту, жодного запиту від органів слідства до Командування не надходило.


• У складі ССО Андрій Антоненко не обіймав посади, які передбачають виконання бойових завдань в зоні проведення АТО/ООС. Перебування сержанта Антоненка в зоні проведення АТО/ООС пов’язано із його діяльністю як музиканта, в складі групи внутрішньої комунікації ЗСУ тощо.


• В Командуванні ССО розраховують на об’єктивні, неупереджені дії слідства, готові усіляко сприяти розслідуванню. Однак суто з людської точки зору, а не з позиції посадовців, віримо в невинуватість нашого військовослужбовця. Сподіваємось, найближчим часом її доведе суд", - йдеться в оприлюдненій заяві командування Сил спеціальних операцій ЗСУ.

 

 

Як повідомляла УМ, підозрюваний у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета музикант і ветеран АТО Андрій Антоненко передав із СІЗО листа, в якому подякував за підтримку і спростував свою причетність до вбивства журналіста.

 

Нагадаємо, правоохоронці назвали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: Яна Дугарь, Андрій Антоненко, подружжя Інна та Владислав Грищенки, Юлія Кузьменко. Остання по телефону обговорювала можливий замах на вбивство Марусі Звіробій та викрадення її дітей.

 

Суд арештував підозрювану Кузьменко та Антоненка,  а Дугарь відправив під домашній арешт. 

 

Мати убитого журналіста Павла Шеремета Людмила Шеремет заявила, що не знає, чи вірити у причетність затриманих осіб до вбивства її сина і боїться, щоб у цій справі не постраждали невинні.

 

 

Журналісти «Слідство.Інфо» заявили, що у розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета результати експертизи, на яку посилається міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, неоднозначні, а докази – слабкі та непереконливі.