У Кремлі заявили, що Зеленський та Путін далекі від згоди з цілої низки питань

11:49, 15.12.2019
У Кремлі заявили, що Зеленський та Путін далекі від згоди з цілої низки питань

Під час нормандської зустрічі президент Франції Емманюель Макрон перервав особисту розмову Володимира Путіна і Володимира Зеленського. Про це повідомив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

 

Про це заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков в ефірі одного з російських телеканалів, передає УНН із посиланням на ТАСС.

 

Пєсков зазначив, що Путін і Зеленський спілкувалися удвох протягом 10-15 хвилин

 

"Путін і Зеленський почали розмовляти один з одним. Знову ж таки, вони далекі від згоди з цілої низки питань, вони використовують різну термінологію", - сказав Пєсков.

 

"Я думаю, що хвилин 10-15 вони проговорили віч-на-віч, що не так коротко, - продовжив Пєсков. - Потім їх перервав президент (Франції Емануель - ред.) Макрон, який наполягав на продовженні роботи в нормандському форматі".

 

Додамо, повідомлення про те, що українська сторона підготує пропозиції щодо зміни мінських угод до запланованого на березень 2020 року саміту “нормандської четвірки”, викликають подив. Про це заявила в четвер на брифінгу офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

 

Раніше стало відомо, що Україна планує підготувати зміни до Мінських угод до наступної “нормандської зустрічі”, яка запланована на березень 2020 року. Про це заявив член української делегації, представник України в політичній підгрупі у тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Олексій Резніков.

 

Як писала УМ, у комюніке за результатами «нормандського саміту» йдеться про розведення, обмін полонених, а також припинення вогню на Донбасі. 

 

Водночас на зустрічі лідерів «нормандської четвірки» президенти України та Росії Володимир Зеленський та Володимир Путін не домовилися про проведення виборів на окупованому Донбасі та виведення звідти російських військ.

 

Зеленський пропонував провести вибори через півтори доби після виведення іноземних військ з Донбасу, але Путін на це не погодився.

 

Також Україна та Росія не досягли домовленості про новий контракт на транзит та постачання газу за підсумками переговорів президентів.