Коляда: Чим би не закінчилася справа Шеремета — програє держава

12:23, 14.12.2019
Коляда: Чим би не закінчилася справа Шеремета — програє держава

Міністр у справах ветеранів Оксана Коляда заявила, що рівень доказової бази у справі звинувачених у вбивстві журналіста Павла Шеремета, має бути абсолютно переконливим.


Про це Коляда написала у facebook.

 

Міністр зазначила, що особисто знає Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко, Яну Дугар та назвала їх авторитетами у ветеранському та волонтерському русі.

 

"Всі вони – визнані авторитети у ветеранському та волонтерському русі. Перебіг справи, обвинувачення – все це дуже болить особисто мені", - запевнила Коляда.

 

На думку міністра, необхідно зробити все необхідне для того, щоб убивство Павла Шеремета було розслідуваним.

 

"З огляду на чутливість теми, суспільну значимість фігури самого Павла Шеремета, а також фігур обвинувачених, рівень доказової бази має бути абсолютно переконливим. Для всіх. У разі, якщо виникатимуть найменші сумніви у адекватності звинувачень, репутаційні ризики держави будуть збільшені у рази”, - написала Коляда.

 

"Оскільки всі з обвинувачених є беззаперечними авторитетами у ветеранському і волонтерському русі, відділяти справу від образу усього руху вже не вийде. Чим би не закінчилась ця справа – програє держава, насамперед репутаційно", -  додала вона.

 

Вона нагадала про презумпцію невинуватості, додавши, що ступінь вини кожного з фігурантів визначить тільки суд.

 

"Мінветеранів буде виконувати свої прямі функції по відношенню до бенефіціарів. Ми готові надати весь спектр правової допомоги, не даючи при цьому оцінку справи по суті", – заявила Коляда.

 

 

12 грудня у поліції повідомили про перших затриманих у гучній справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Затримали кількох людей.

 

Як повідомлялося, за версією слідства Антоненко організатор, а Кузьменко виконавець вбивства Шеремета.

 

Нагадаємо, правоохоронці назвали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: Яна Дугарь, Андрій Антоненко, подружжя Інна та Владислав Грищенки, Юлія Кузьменко. Остання по телефону обговорювала можливий замах на вбивство Марусі Звіробій та викрадення її дітей.

 

Суд арештував підозрювану Кузьменко та Антоненка,  а Дугарь відправив під домашній арешт.