Справа Шеремета: Суд арештував військового Антоненка

08:04, 14.12.2019
Справа Шеремета: Суд арештував військового Антоненка

Печерський суд Києва взяв під варту на два місяці без можливості внесення застави військового, музиканта Андрія Антоненка на позивний Riffmaster.

 

«Застосувати до Антоненка Андрія Сергійовича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року», - оголосив суддя.

 

За даними слідства, Антоненко, «захопившись радикальними націоналістичними настроями, вирішив створити організоване збройне угруповання», щоб вчинити вбивство журналіста Павла Шеремета 20 липня 2016 року. 

 

Як передає Громадське, Антоненко зазначив, що він наполовину єврей.

 

«Відносно моїх правих і лівих уподобань, як зазначено було у повідомленні. Я народився в єврейському районі, я наполовину єврей, у мене дід польський єврей. Ви несвідомо, своїм висновком упередженим уже нанесли образу мені особисто і моїй сім’ї... Є людина, знята на відео 16-го року, до якої намагаються мене причепити…», - сказав він у суді.

 

«Я з 13-го року ношу бороду цільну, вона або довша, або вона коротша, але вона суцільна. Людина у відео носить борідку форми "еспаньйолка", із вибритими повністю щоками. У мене є декілька особливостей, які мене відрізняють від багатьох людей. У мене плечі трошки покаті, трошки видовжена шия, що геть не стикається з людиною, яка виглядає там.  Плюс ще один момент – вуха. Мої вуха зламані, бо я займаюсь боротьбою, там людина з ціленькими вушками. І ще один момент, характерна риса – мої рику, вони вкриті татуюваннями. Якщо подивитись на людину на відео, то там геть цього немає», - додав він.

 

Раніше депутатка від «Європейської солідарності» Яна Зінкевич, а також співак Сашко Положинський заявляли, що готові взяти на поруки  Андрія Антоненка.

 

Також про готовність взяти Антоненка на поруки заявив військовий Сил спеціальних операцій ЗСУ Олексій Нікіфоров та інші.

 

12 грудня у поліції повідомили про перших затриманих у гучній справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Затримали кількох людей.

 

Як повідомлялося, за версією слідства Антоненко організатор, а Кузьменко виконавець вбивства Шеремета.

 

Нагадаємо, правоохоронці назвали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: Яна Дугарь, Андрій Антоненко, подружжя Інна та Владислав Грищенки, Юлія Кузьменко. Остання по телефону обговорювала можливий замах на вбивство Марусі Звіробій та викрадення її дітей.

 

Суд арештував підозрювану Кузьменко, а Дугарь відправив під домашній арешт.