Пожежа в Одесі: в облуправлінні ДСНС проводять обшуки

14:28, 13.12.2019
Пожежа в Одесі: в облуправлінні ДСНС проводять обшуки

В Одесі правоохоронці проводять обшук у будівлі обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у справі про пожежу в коледжі. 

 

Про це повідомляє "Думская".

 

Зазначається, що слідчі вилучають матеріали перевірок пожежної безпеки з 2014 року

 

"Як повідомляє наше джерело в прокуратурі, прямо зараз у будівлі облуправління ДСНС на Прохорівській проходить обшук", - йдеться в повідомленні.

 

Крім того, правоохоронці відкрили ще одну кримінальну справу через пожежу. Мова йде про халатність, виявленої працівниками ДСНС, які повинні були перевіряти дотримання правил пожежної безпеки в коледжі.

 

Розслідуванням займається Державне бюро розслідувань (ДБР). Підозру поки нікому не повідомляли.

 

Слідчі Державного бюро розслідувань розпочали розслідування за фактом неналежного виконання посадовцями Одеського ГУ ДСНС своїх службових обов'язків.

 

"За фактом неналежного виконання посадовцями своїх службових обов'язків, що заподіяло істотну шкоду інтересам окремих громадян та держави, слідчі ДБР відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України", - зазначили в управлінні ДБР.

 

Поки що триває перевірка виконання працівниками ДСНС своїх обов'язків при здійсненні контролю за станом протипожежної безпеки у навчальному закладі Міносвіти. Слідчі ДБР встановлюють коло причетних до пожежі, що сталася 4 грудня у будівлі №25 на вул. Троїцькій в Одесі та призвела до загибелі 16 громадян.

 

Як повідомляла УМ, за даними ДСНС, 4 грудня о 10:12 в Одесі на 3-му поверсі 6-поверхової будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу виникла пожежа. О 14:18 пожежу було локалізовано на площі 4 тис. кв. м. Підрозділами ДСНС врятовано та евакуйовано 40 осіб. Станом на ранок 5 грудня спостерігалося обрушення згорілих будівельних конструкцій всередині будівлі.

 

У ДСНС назвали ймовірну причину пожежі у коледжі в Одесі - пошкоджений подовжувач. Відкрито кримінальне провадження. Поліція має дві версії пожежі у коледжі в Одесі — порушення пожежної безпеки і підпал.

 

В Україні 8 грудня оголошено днем національного трауру.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Пожежа в Одесі: з-під завалів дістали усіх 16 загиблих (СПИСОК)