Суд обирає запобіжний захід фігурантці справи про вбивство Шеремета Яні Дугарь (НАЖИВО)

13:57, 13.12.2019
Суд обирає запобіжний захід фігурантці справи про вбивство Шеремета Яні Дугарь (НАЖИВО)

Представники Генеральної прокуратури напередодні вручили повідомлення про підозру у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета військовій медсестрі, яка була в зоні АТО, Яні Дугарь.

 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, 13 грудня слідчі привезли Дугарь до приміщення Печерського райсуду у Києві та клопотатимуть про обрання їй запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

 

Прокуратура просить Печерський районний суд Києва застосувати цілодобовий домашній арешт для військової медсестри Яни Дугарь.

 

"Прошу застосувати відносно Дугарь…запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту", - сказав прокурор.

 

У цьому ж Печерському райсуді сьогодні має розглядатися питання про обрання запобіжного заходу ветерану АТО Андрію Антоненку та лікарю і волонтерці Юлії Кузьменко, також затриманим за підозрою у вбивстві Шеремета.

 

На засідання суду прийшли чинний народний депутат Яна Зінкевич та депутат Верховної Ради VIII скликання Оксана Корчинська. Вони повідомили журналістам, що проситимуть взяти підозрювану Дугарь на поруки.

 

13 грудня відбувається судове засідання, де обирається запобіжний захід трьом підозрюваним у справі вбивства журналіста Павла Шеремета.

 

За висновками поліції, контрактна військова ЗСУ Яна Дугарь за кілька днів до вбивства фотографувала розташування камер спостереження на місці, де вибухнула машина Шеремета. Ці ж камери нібито зафіксували за кілька днів чоловіка та жінку, які вночі закріпили вибуховий пристрій на дні автомобіля. За версією слідства, це ветеран бойових дій Андрій Riffmaster Антоненко та дитячий хірург, яка надавала допомогу військовим під час АТО, Юлія «Лиса» Кузьменко.

 

13 грудня Печерський суд обиратиме для Кузьменко запобіжний захід. Прокурор клопотатиме про арешт без альтернативи застави.

 

Як повідомляла УМ,  раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков поінформував про затримання та оголошення підозр фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

 

За його словами, суд незабаром обере підозрюваним запобіжного заходу.

 

Водночас ветеран АТО Андрій Антоненко своїй сторінці в Facebook 12 грудня написав, що йому пред'являють звинувачення у вбивстві Шеремета.

 

Також блогер Назар Приходько поінформував на своїй сторінці в Facebook, що за підозрою у вбивстві Шеремета затримали лікаря і волонтера Юлію Кузьменко.