Опубліковано повний текст підозри волонтерці Кузьменко в умисному вбивстві Шеремета

12:47, 13.12.2019
Опубліковано повний текст підозри волонтерці Кузьменко в умисному вбивстві Шеремета

Волонтерку Юлію Кузьменко підозрюють в умисному вбивстві журналіста Павла Шеремета у складі організованої групи.

 

Про це повідомив адвокат Влад Добош

 

"Кузьменко Юлія Леонідівна, 05.11.1979 року народження, підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28, п.п. 5, 12 ч. 2 ст. 115 КК України, а саме у вбивстві, тобто умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчиненому способом, небезпечним для життя багатьох осіб, у складі організованої групи",- йдеться в тексті підозри.

 

"Щодо походки і якихось фізичних ознак, що все вже підтверджено висновками експертів. Та де ж посилання тоді в підозрі на ті висновки та інші докази? Власне тому і викладаю повний текст підозри…Щоб була підозра обгрунтована, кожен викладений в ній факт має підтверджуватися якимсь, хоч більш менш, належним доказом причетності особи до злочину! Щодо нажитого майна, я був адвокатом Юлі в розподілі майна подружжя при розлученні...Нажите воно задовго до волонтерства і війни", - сказав адвокат.

 

13 грудня Печерський суд обиратиме для Кузьменко запобіжний захід. Прокурор клопотатиме про арешт без альтернативи застави.

Як повідомляла УМ, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков поінформував про затримання та оголошення підозр фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

 

За його словами, суд незабаром обере підозрюваним запобіжного заходу.

 

Водночас ветеран АТО Андрій Антоненко своїй сторінці в Facebook 12 грудня написав, що йому пред'являють звинувачення у вбивстві Шеремета.

 

Також блогер Назар Приходько поінформував на своїй сторінці в Facebook, що за підозрою у вбивстві Шеремета затримали лікаря і волонтера Юлію Кузьменко.