Поліція обшукала дім волонтерів Акастьолових у справі Шеремета

09:05, 13.12.2019
Поліція обшукала дім волонтерів Акастьолових у справі Шеремета

Слідчі обшукали помешкання подружжя волонтерів Євгена та Наталії Акастьолових

 

Про це написали в Facebook-сторінках Акастьолови.

 

 

Євген Акастьолов у коментарях до свого посту написав, що обшук – "по справі Шеремета" (журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року від вибуху в автомобілі).

 

Наталья Горбонос-Акастёлова додала: "Вони всіх зв'язки нових підозрюваних по справі Шеремета відпрацьовують. Треш".

 

Обшук закінчився близько 5-ї ранку.

 
 
 

У коментарях до посту Євгена Акастьолова Володимир Вербицький пише, що до помешкання волонтерів "нагнали десь біля 20-ти чорних масок зі зброєю", з квартири нікого не випускали.

 
 
 

Шоковані друзі приїхали до Акастьолових підтримати їх.

 

Юрій Поліщук як доказ їхньої непричетності до справи Шеремета заскрінив пост Євгена Акастьолова від 20 липня 2016 року, що той тоді був у Маняві Івано-Франківської області.  

 
 
 

За інформацією  ТСН, поліція у квартиру Акастьолових на лівому березі Києва прийшла пізно вночі. Обшук тривав до п'ятої ранку.

 

Вилучили флешки, жорсткі диски, непрацюючі комп'ютери і зареєстрований мисливський карабін.

 

ТСН пов’язує цей обшук зі справою щодо вбивства журналіста Павла Шеремета, який загинув 20 липня 2016 року від вибуху в автомобілі.

 

Євген під час Революції гідності був заступником командира Першої сотні, Наталя досі опікується пораненими бійцями у шпиталях.

 

Як повідомляла УМ, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков поінформував про затримання та оголошення підозр фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

 

За його словами, суд незабаром обере підозрюваним запобіжного заходу.

 

Водночас ветеран АТО Андрій Антоненко своїй сторінці в Facebook 12 грудня написав, що йому пред'являють звинувачення у вбивстві Шеремета.

 

Також блогер Назар Приходько поінформував на своїй сторінці в Facebook, що за підозрою у вбивстві Шеремета затримали лікаря і волонтера Юлію Кузьменко.