У Рефата Чубарова прикордонники Румунії на 3,5 години вилучили паспорт

09:14, 12.12.2019
У Рефата Чубарова прикордонники Румунії на 3,5 години вилучили паспорт

У Голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова прикордонники Румунії на 3,5 години вилучили паспорт.

 

Про це Чубаров написав на своїй Фейсбук-сторінці.

 

"Не очікував, що отруйні щупальця російських спецслужб постараються дістати мене в Румунії...З моменту тимчасової окупації Криму Російською Федерацією я і мої колеги геть виключили зі своїх поїздок країни Центральної Азії, а також Вірменію, Білорусь, Казахстан і Киргизію. На територіях цих країн російські спецслужби мають де-факто право арешту переслідуваних Росією осіб, незалежно від їх громадянства.",- написав він.

 

Чубаров зазначив, що в Бухаресті при проходженні прикордонного контролю румунські прикордонники вилучили паспорт і 3, 5 години без пояснення причин утримували його в трансферній зоні аеропорту.в в Бухаресті.

 

"І це при тому, що однією з метою мого і моїх колег візиту в Румунію є заплановані на сьогодні зустрічі з Державним секретарем Міністерства закордонних справ візиту, а також з експертами German Marshall Fund of the United States для обговорення ситуації в тимчасово окупованому Російською Федерацією Криму та мілітаризації півострова і Чорного моря", - зазначив Чубаров.

 

Він також підкреслив, що вирішити ситуацію вдалося завдяки втручанню в ситуацію Посла України в Румунії Олександра Банькова і консула посольства України в Румунії Павла Некрасова.