Українська діаспора вийшла на мітинг в Парижі перед «нормандською зустріччю»

15:16, 08.12.2019
Українська діаспора вийшла на мітинг в Парижі перед «нормандською зустріччю»

Представники української діаспори вийшла на мітинг в Парижі напередодні зустрічі у «нормандському форматі» лідерів України, Франції, Німеччини та Росії.

 

Про це повідомляє hromadske.

 

Учасники мають на меті застерегти французького президента Еммануеля Макрона перед переговорами 9 грудня, що мир будь-якою ціною неможливий.

Як повідомляє Укрінформ, активісти провели ходу від пам’ятника Тарасу Шевченку біля собору Святого Володимира до площі Сен-Мішель, що у центрі Парижа. Активісти тримали державні прапори України та Франції, прапор УПА і банер «Росія – це держава-терорист».

 

 

«Світовий конгрес Українців, українська громада Франції, Європи та світу закликають світових лідерів підтримати створення "дорожньої карти" для виведення російських військ і найманців разом зі зброєю з території України, деокупації Криму та частин Донецької і Луганської областей, відновлення Україною повного контролю над українсько-російським кордоном, повернення вимушених переселенців додому та початку відбудови інфраструктури на Донбасі», - йдеться у зверненні українців.

 

Учасники мирної акції також закликали світ підтримати Україну та посилити санкцій проти Росії.

 

«Жодних виборів на окупованих територіях. Жодних переговорів з лідерами терористичних організацій», - наголосили представники української громадськості.

 

Активісти нагадали, що війна Росії проти України є найтривалішим збройним конфліктом у Європі з часів Другої світової війни, наслідки якого, безсумнівно, вплинуть на майбутнє миру на континенті.

 

У заході взяв участь президент СКУ Павло Ґрод, який 8-10 грудня перебуває у Парижі з візитом.

 

7 грудня, Зеленський зібрав закрите засідання РНБО перед “нормандським” самітом.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського назвали три ключові теми для обговорення на «нормандській зустрічі»

 

Зустріч глав держав та урядів Німеччини, Франції, України та Росії, які утворюють так звану “нормандську четвірку”, відбудеться в Парижі 9 грудня.

 

Очікується перша зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним.

 

Останній раз зустріч в “нормандському форматі” на рівні глав держав відбулася 19 жовтня 2016 року в Берліні.