У Зеленського назвали три ключові теми для обговорення на «нормандській зустрічі»

12:19, 08.12.2019
У Зеленського назвали три ключові теми для обговорення на «нормандській зустрічі»

Юлія Мендель.

 

Президент України Володимир Зеленський на завтрашній зустрічі у Парижі буде першочергово піднімати питання стосовно термінів і умов повернення полонених, припинення вогню та виведення бандформувань з території Донбасу.
 
 
Про це повідомила у Facebook голова пресслужби Офісу президента Юлія Мендель.
 

"Перші три кроки, які підніме Президент Зеленський на зустрічі в Парижі: терміни і умови повернення полонених українців, справжнє, а не "фейкове" припинення вогню, і, звісно, виведення чужих військ і бандформувань з території Донбасу", - написала Мендель.

 

Також вона зазначила, що без виведення проросійських військ з Донбасу неможливе проведення виборів.

 

"Останнє (питання щодо виведення військ) - умова для проведення виборів на Донбасі. Їх проведення, в рамках виборів по всій території України, може відбутися тільки коли там не буде чужих військ та незаконних збройних формувань. Так говорить Закон України і проста логіка: не зможуть на Донбас зайти українські партії, не зможуть там бути міжнародні спостерігачі, не зможуть люди проголосувати відкрито і незаангажовано під дулом автоматів. Спочатку - наш кордон, потім - вибори, адже це наші території, а місцеві вибори проходитимуть по всій Україні", - підкреслила голова пресслужби.

Як повідомляла УМ, 7 грудня, Зеленський зібрав закрите засідання РНБО перед “нормандським” самітом.

 

Зустріч глав держав та урядів Німеччини, Франції, України та Росії, які утворюють так звану “нормандську четвірку”, відбудеться в Парижі 9 грудня.

 

Очікується перша зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним.

 

Останній раз зустріч в “нормандському форматі” на рівні глав держав відбулася 19 жовтня 2016 року в Берліні.

 

  •