Зниклі в одеській пожежі телефонували близьким: прощалися і говорили, що задихаються (Фото, Відео)

15:18, 05.12.2019
Зниклі в одеській пожежі телефонували близьким: прощалися і говорили, що задихаються (Фото, Відео)

Після пожежі в одеському коледжі зникли безвісти 14 осіб, серед них - 4 студента. Дехто зі зниклих телефонував родичам, вони прощалися і говорили, що задихаються.

 

Про це повідомляє видання  "Думская"

 

 У поліції також не можуть встановити інформації щодо ще однієї людини.

 
 
 

"Кому відомий чоловік на ім'я Руслан Нікос, прошу звертатися в штаб, так як він не є учнем і співробітником коледжу. Ми не можемо встановити його особистість", заявив начальник Головного управління Нацполіції в Одеській області Олега Беха на засіданні обласної комісії з надзвичайних ситуацій.

 

За його словами, поліція Одеси розслідує дві версії причин пожежі в Коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу: пошкодження подовжувача і навмисний підпал.


«Розглядаються дві версії займання: аварійна робота електрообладнання й навмисний підпал. Після того, як слідчі опитали 44 свідків, встановлено, що пожежа розпочалась на 3 поверсі будівлі коледжу, в кабінеті №9. Власник кабінету твердить, що виходила вранці з кабінету, закривши його на ключ, а коли повернулась, то виявила займання розетки, до якої були підключені комп'ютер та принтер. Нібито о 10 год. 04 хв сповістила про задимлення, після чого розпочалась евакуація", - зазначив Бех.

 

При цьому, слідчі переконались, що деякі свідки плутаються у свої показах. Адже відомо, що трохи більше як за 20 хвилин ряд приміщень будівлі вже горіли. Продовжуються опитування інших очевидців про обставини виникнення пожежі.

 

Бех нагадав, що розслідування ведеться за ознаками ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Тривають пошуки 14 осіб, які знаходились 4 грудня у згорілій будівлі й зникли безвісти.

 

Як стало відомо на засіданні комісії з ТЕБ і НС, четверо осіб, які вчора постраждали внаслідок пожежі в коледжі, знаходяться в лікарні у важкому стані, а один з рятувальників перебуває в комі. Медики борються за їх життя. Пацієнти забезпечені медикаментами в повному обсязі.


Усього в лікарнях перебувають 26 осіб. З них 15 неповнолітніх учнів коледжу та 7 співробітників ДСНС. Раніше віцемер Одеси Павло Вугельманстаном повідомляв, що госпіталізовано 29 осіб, в тому числі 14 підлітків і 15 дорослих, семеро з них рятувальники.

 

Пошуки ще 14 осіб розпочав спецзагін ДСНС у складі 23 рятувальників. Стало відомо, що деякі зі зниклих безвісти осіб дзвонили після 10 год ранку своїм родичам, щоб попрощатися. Дехто казав, що задихається від диму. Зокрема, дзвінки зробили Ірина Бєлік та 16-річні Юлія Маркіна і КирилоТрофимчук. Після цього на зв'язок не виходять.

 

Поліція заблокувала під'їзд до згорілої будівлі, де розпочато пошуки жертв пожежі. У центрі міста виникли транспортні затори.

 

На станції переливання крові в Бісквітному провулку зранку виникла черга людей, що здають кров для пацієнтів лікарень, які постраждали внаслідок пожежі.

 

Офіційний список зниклих:

  1. Маркіна Юлія Михайлівна 2003 р.н., студентка;
  2. Чугуннікова Людмила Михайлівна 2001 р.н., студентка. Останній раз з нею спілкувалися 3 грудня. Імовірно перебувала в коледжі.
  3. Трофимчук Кирило Ігорович 2003 р.н., студент. Зв'язувався з матір'ю о 10:23, повідомив, що задихається від диму і попрощався з нею.
  4. Пьяночкіна Катерина 2003 р.н., студентка. Була на заняттях на четвертому поверсі. О 10:12 повідомила по телефону батькові, що в коледжі пожежа і залишилася в бухгалтерії з Юлією Маркіною і двома бухгалтерами.
  5. Катишевська Вероніка Дмитрівна 1955 р.н., співробітниця бухгалтерії коледжу.
  6. Перчик Ірина Василівна, співробітниця бухгалтерії. Останній раз розмовляла з чоловіком в 10:12 повідомила, що задихається від диму і попрощалася з ним.
  7. Тарасова Наталія Василівна 1959 року народження, співробітниця бухгалтерії. О 10:00 зв'язувалася з дочкою і повідомила, що знаходиться в коледжі.
  8. Третьякова Наталя Олексіївна, завідувачка відділенням коледжу, викладач.
  9. Бортюк Анна Леонідівна 1976 р.н., викладач.
  10. Александров Борис Георгійович, 1958 р.н., директор Інституту морської біології. Дзвонила його секретар Галина Іванович, яка повідомила, що в коледжі задимлення і він впав на підлогу. Просила допомоги.
  11. Іванович Галина Валентинівна, 1954 р.н., співробітниця ІМБ НАН України.
  12. Беженар Олена Валеріївна 1995 р.н., лаборант. Останній раз її бачили в 9:30, коли вона їхала на роботу в коледж.
  13. Коваль Марія Володимирівна. Останній раз спілкувалася з родичами о 7:00 ранку. З 14:00 телефон не в мережі.
  14. Соловей Віра Дмитрівна 1951 р.н.

Як повідомляла УМ, станом на 6.00 сьогодні, 5 грудня, відомо про 29 постраждалих, які перебувають у стаціонарі. З них 15 неповнолітніх та 7 рятувальників. Загинула 16-річна студентка Ксенія Бабенко. Розшукують ще 14 осіб, з якими наразі немає зв'язку. За даними віцемера Одеси Павла Вугельмана, станом на ранок 5 грудня госпіталізовано 29 осіб, в тому числі, 14 підлітків і 15 дорослих, семеро з них рятувальники.

 

Нагадаємо, станом на ранок 5 грудня зниклими внаслідок пожежі в Одеському коледжі вважаються 14 осіб.



Ймовірною причиної пожежі у коледжі в Одесі вважають несправний продовжувач.

 

Як повідомляла УМ, в Одесі оголосили дводенний траур у зв'язку з пожежею в коледжі.

 

В одеських лікарнях перебуває 25 осіб, які постраждали в результаті пожежі у коледжі - 15 учнів і 4 співробітники коледжу, а також 6 співробітників ГУ ДСНС в Одеській області.
 

 

В Одесі у коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу сталася пожежа. Раніше повідомлялося про  1 загиблого  внаслідок пожежі.
 
За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження.
 
Слідчі не могли потрапити до середини для встановлення причин пожежі.