Аварія судна біля берегів Греції: український екіпаж врятовано

21:09, 04.12.2019
Аварія судна біля берегів Греції: український екіпаж врятовано

Біля берегів Греції у Егейському морі судно з українцями на борту потрапило у шторм і зазнало аварії.

 

Про це повідомляє Maritime Buletin.

 

Повідомляється, що судно New Leo під прапором Ліберії вийшло з грецького порту Елефсин і прямувало до Туреччини, однак потрапило в сильний шторм між островами Лесбос і Скірос, через що відбулося зміщення вантажу.

 

“Судно, що потрапило у шторм, зазнало сильного нахилу, що призвело до зміщення вантажу. Судно подало сигнал лиха. Берегова охорона Греції і ВМС спільно провели рятувальну операцію, 14 членів екіпажу, всі українці, за даними грецьких і українських джерел, були доставлені по повітрю в безпечне місце”, — йдеться у повідомленні.

 

Наразі стан судна невідомий. За попередньою інформацією воно все ще може знаходитися на плаву.

 

Погодні умови на морі в регіоні сягають восьми балів за шкалою Бофорта (Короткі, добре виражені хвилі). У район аварії направили два кораблі берегової охорони і два вертольоти ВПС Греції.

 

Як згодом повідомив начальник Управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, український екіпаж, який перебував на судні, що зазнало аварії під час шторму біля берегів Греції, врятовано.

 

“Екіпаж судна, який складають громадяни України, врятовано. Консул підтримує контакт з Береговою охороною острова Скірос і місцевими компетентними органами”, — зазначив Кирилич.

 

Як повідомляла УМ, поблизу Одеси сів на мілину танкер "Делфі", власник не дозволяє екіпажу покинути судно, а рятувальні катери не можуть підійти через шторм