Вбивство сина депутата: Соболєв назвав 8 прізвищ

15:22, 04.12.2019
Вбивство сина депутата: Соболєв назвав 8 прізвищ

Депутат Київської облради В’ячеслав Соболєв назвав прізвища 8 осіб, яких він «поки що» не звинувачує в убивстві свого 3-річного сина, але вимагає пройти перевірку на детекторі брехні.


Про це Соболєв заявив журналістам у суді, передає кореспондентка hromadske.

 

Першими він назвав прізвища колишніх суддів Господарського суду — екс-голови суду Віктора Татькова і Артура Ємельянова, ще двоє — Руслан Брославський і Павло Малик. Раніше Соболєв вже заявляв про атаку на себе з боку групи рейдерів, яку очолює Ємельянов, а до складу входять Брославський і Малик.

 

Також депутат закликав пройти поліграф маріупольського бізнесмена Миколу Будику, зазначивши, що заробити чесним бізнесом стільки, скільки заробив він — неможливо, бо ще до війни Будика «нічого не мав».

 

Ще пройти поліграф депутат закликав «дівчину, якій присвятив 20 років», і яка зараз має успішний бізнес у Донецьку — Євгенію Бурун.

 

Наступний — колишній «азовець» Михайло Іванюк «Булат». Він — колишній співробітник СБУ, керівник внутрішньої розвідки «Азову», так званої Метеослужби.

 

Останнє прізвище — колишній депутат від БПП Олександр Грановський, якого за президента Петра Порошенка називали куратором суддів в Україні.

 

У контексті Грановського Соболєв заявив про кампанію з його дискредитації у медіа упродовж останніх 4 років, зокрема у виданні «Букви».

 

Депутат додав, що в нього є ще одне прізвище, але він назве його згодом.

 

Також сьогодні Шевченківський суд Києва на 2 місяці взяв під варту без можливості застави Андрія Лаврегу одного підозрюваного у замаху на депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва та вбивство його 3-річного сина.

 

За версією слідства, він здійснив постріл. 

 

Про Андрія Лаврегу відомо, що йому 20 років, уродженець Черкас. Два роки служив снайпером у 8-му батальйоні «Аратта» Української добровольчої армії — в роті «Чорний туман», яку згодом назвали «Ведмеді». За словами командира «Червня» був одним з найкращих бійців: «Був дуже сміливим, не наркоман, не зловживав ніяким алкоголем, був фаховим снайпером, я вважаю — одним з найкращих на війні. Я в нього вкладав душу, він був дуже відкритий, хороший хлопець, дуже ідейний, таких мало». 

 

Як повідомляла УМ, у Києві правоохоронці затримали підозрюваних у замаху на депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва та вбивстві його дитини.

 

У центрі столиці зловмисник, який стріляв у автомобіль — влучив у трирічного хлопчика, який перебував у салоні. За кермом авто був депутат Київської обласної ради В'ячеслав Соболєв. Від отриманого вогнепального поранення дитина померла у кареті “швидкої” дорогою до лікарні.