Омелян розповів про нацгвардійців вздовж маршруту президентського кортежу

13:39, 02.12.2019
Омелян розповів про нацгвардійців вздовж маршруту президентського кортежу

(фото: Володимир Омелян/Фейсбук)

Колишній міністр транспорту та інфраструктури Володимир Омелян розповів про те, як Національна гвардія охороняє маршрут, по якому їздить кортеж президента Володимира Зеленського.

 

Йдеться про будинок Зеленського в селі Іванковичі. Там також мешкає й Омелян.

 

"Коли він за містом, то їдемо ми до Києва тією ж дорогою. Я декілька разів промовчав, але сьогодні не втримаюся. Неодноразово я спостерігав картину розміщення бійців нацгвардії вздовж маршруту президентського кортежу", - написав колишній міністр у Фейсбук.

 

Цим видовищем насолоджуються всі села і водії, які користуються цією дорогою, аж до новообухівської траси.

 

"Питання в наступному: хто порадив Президенту це робити? І які асоціації виникають у нього, коли він дивиться на замерзлих солдатів через вікно свого броньованого Мерседес-Ровера. Невже ні в кого не вистачає клепки пояснити, що цей «ланцюг» вояків не здатен запобігти жодному теракту. Максимум, що встигне зробити вояк - це сказати «ой!», коли добіжить до місця пригоди. А якщо цей вояк виявиться порохоботом, голодним, невиспаним і закоцюрблим від холоду?!", - наголосив Омелян.

 

 

 

З точки зору безпеки, каже він, чим менше людей знає про маршрут, тим спокійніше їхати.

 

"І, взагалі, я би радив забути про теракти. Це точно не є загрозою, це просто улюблена гра: «Вас всі хочуть вбити і ми єдині можемо Вас захистити».
В українській політичній традиції виносити недолугих керівників на Майдані. І, останнє запитання: звідки в народного голобородька такі кучмівські замашки?", - підсумував Омелян.