Аваков різко відреагував на слова глава Держдуми РФ про «вихід областей зі складу» України

16:29, 01.12.2019
Аваков різко відреагував на слова глава Держдуми РФ про «вихід областей зі складу» України

Глава міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков розкритикував слова голови Держдуми Росії В’ячеслава Володіна про те, що зі складу України нібито “можуть вийти” кілька областей через “націоналізм і утиски” національних меншин.

 

Свій коментар бют опублікував у себе в Facebook.

 

“Черговий російський дурень прислав нове скло для рожевих окулярів прихильникам дружби з Росією: глава Держдуми РФ Володін повідомив Україні, що “націоналізм і утиск малих народів може привести до виходу зі складу України ряду областей”, — написав міністр.

 

Він також закликав Володіна “говорити частіше”, так як, на думку глави МВС “це допомагає нам, українцям, краще розуміти справжні устремління “русского мира”.

 

“Нашим, теж скажу — прихильникам всепрощення, купівлі електроенергії дешевого газу зі знижкою і іншим, що твердять „ми один народ“ — перечитуйте Володіна.. а якщо не доходить відразу, то знайте, що є багато — таких, як я. До ваших послуг — російськомовній український націоналіст Арсен”, — додав Аваков.

 

Як повідомляла УМ,  спікер російської Держдуми, член президентської партії “Єдина Росія” В’ячеслав Володін заявив Україні, що в разі збереження “націоналізму та утисків малих народів” зі складу країни нібито вийде “низка областей”.

 

"Слова спікера Держдуми Володіна про можливість відколоти області від України - це не якась "обмовка". Як і "рішення" у Донецьку про встановлення меж на всю Донецьку область. Як і указ Путіна про видачу російських паспортів для всього Донбасу, а не тільки для окупованої території. Це все частини однієї конструкції, таке собі LEGO",- відреагував на ці слова ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін.