На Донеччині загинув боєць 10 огшбр Олексій Капустян із Рівненщини

09:17, 30.11.2019
На Донеччині загинув боєць 10 огшбр Олексій Капустян із Рівненщини

 29 листопада загинув Олексій Капустян із 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ, позивний “Капуста”.

 

Про смерть воїна повідомили в фб-групі “Остання шана”.

 

Зазначається, що боєць 8-го батальйону 10 огшбр поліг унаслідок ворожого обстрілу в Мар’їнському районі Донецької області.

 

Олексієві Капустяну було 26 років (1993 р.н.). Він із села Кринички Гощанського району Рівненської області. На війні – з 2014-го.

 

Залишились мати і трирічна донька.

 

“Олексію, дякую за короткий курс стрільби з СПГ. Шкода, що жодного спільного фото з тобою так і не зробив. Спочивай з миром, друже”, – пише в соцмережі побратим загиблого Андрій Шелег.

 

Ще цього літа Капуста воював під Мар’їнкою в лавах 24-ї механізованої бригади імені короля Данила, але, коли 24 омбр вивели на ротацію, перевівся до 8-го батальйону “десятки” – щоб залишатися на передовій.

 

За словами знайомих полеглого, Капустян був справді висококваліфікованим воїном, інструктором, володів різними видами зброї.

 

“Це був ідейний і хоробрий боєць. Він справді знав, що воює за Україну. Його не цікавили гроші, посади, кар’єра. Лишень Україна була в його душі.
Він удень копав окопи, а вночі стояв на посту. Він не жалівся на побутові умови, а вперто воював, воював”, – відзначив побратим.

“29 листопада Олексій копав окопи на опорнику, коли почався обстріл. Ворожий кулеметник прицільно бив по наших позиціях. На вогонь треба відповідати, адже під його прикриттям противник може піти в атаку і застати зненацька. І Капустян піднявся до нашого кулемета й відкрив вогонь у відповідь. Він не знав, що це пастка – і російський снайпер зайняв зручну позицію. Пролунав постріл. Олексій Капустян отримав смертельне поранення”, – переповів обставини смерті бійця журналіст Юрій Бутусов.

 

Лише на початку листопада Олексій змінив головне фото на ФБ-сторінці на зображення автомата зі словами “Я вернусь” із гільз…

Фото з ФБ-сторінки Олексія Капустяна: