У Києві затриманий «король контрабанди» Альперін

18:11, 27.11.2019
У Києві затриманий «король контрабанди» Альперін

Співробітники Національного антикорупційного бюро України затримали одеського бізнесмена Вадима Альперіна на вході у Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

 

Про це повідомив екснардеп і журналіст Сергій Лещенко. 

 

"Короля контрабанди Вадима Альперіна затримали співробітники Національного антикорупційного бюро України на вході у Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру. Напередодні президент України Володимир Зеленський пообіцяв за голову Альперіна особистий подарунок", – написав він.

 

Раніше адвокат Альперіна Андрій Федур заявив, що його клієнт 27 листопада з’явиться на допит в САП.

 

Напередодні Зеленський попросив допомогти знайти бізнесмена Альперіна, якого назвав "хрещеним батьком" контрабанди, й пообіцяв винагороду. За словами президента, він втік від правоохоронців під час спецоперації.

 

Йдеться про спецоперацію "з виявлення корупціонерів навколо та безпосередньо на митниці", яку напередодні провело НАБУ і затримало сімох митників та ще трьох осіб.

 

Зокрема, у справі ймовірно фігурує заступник начальника Київської міської митниці ДФС Сергій Тупальский, який повідомив у Facebook про обшуки у себе вдома.

 

Пізніше НАБУ прокоментувало затримання Вадима Альперіна: кажуть, він – очільник злочинної організації, яка шляхом махінацій незаконно завозила товари в Україну.

 

"Щойно затримано особу, яку слідство вважає очільником злочинної організації, що вчиняла злочини, пов’язані з махінаціями із розмитненням товарів за заниженими цінами, імпортованих в Україну. Наразі детективи НАБУ та прокурори САП вчиняють необхідні процесуальні дії, пов’язані з особистим врученням цій особі повідомлення про підозру".

 

Слідство вважає, що Альперін вчинив злочини, передбачені ч. 1 ст. 255 , ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 КК України.

 

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

 

Як повідомляла УМ, заступнику начальника Київської міської митниці ДФС Сергію Тупальському, п’ятьом службовцям однієї з регіональних митниць та колишній посадовиці Державної фіскальної служби України повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, пов’язаних із порушенням митного законодавства.

 

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро України затримали 10 осіб, зокрема, 7 співробітників органів митного контролю, за підозрою у вчиненні злочинів, пов’язаних із порушенням митного законодавства.