Діджиталізація і оборона: Зеленський розповів про підписані з Естонією документи

11:23, 27.11.2019
Діджиталізація і оборона: Зеленський розповів про підписані з Естонією документи

Україна та Естонія 26 листопада підписали документ про співпрацю у сфері цифрових трансформацій, а міністерства оборони країн підписали декларацію про співпрацю щодо територіальної оборони.

 

Про це йдеться у повідомленні президента Володимира Зеленського на сторінці у Facebook.

 

"Сьогодні в Естонії ми підписали важливий документ – про співпрацю у сфері цифрових трансформацій. Так, я теж хочу, щоб за кілька років можна було не лише оплатити комуналку онлайн, а й одружитися, зареєструвати дитину, бізнес, одержати потрібний документ", - зазначив Зеленський.

 

Він додав, що "разом з президентом Естонії Керсті Кальюлайд поставили підписи під спільною заявою про підтримку України на геополітичній арені та у наших внутрішніх реформах".

 

"Таллінн – наш перевірений друг і розуміє, що перемогти корупцію для нас так само важливо, як і ворога на сході", - каже президент України.

 

"Сьогодні ж міністерства оборони України та Естонії підписали декларацію про співпрацю щодо територіальної оборони. Ми вивчимо досвід Естонської спілки оборони – добровольчої оборонної організації, щоб краще захищати наші кордони", - додав він.

 

Як заявив міністр оборони України Андрій Загороднюк, у Херсонській області запустять пілотний проект територіальної оборони за естонською моделлю.

 

Як повідомляла, офіційний візит Президента України Володимира Зеленського до Литви розпочався вранці у середу, 27 листопада.