Туреччина відновила військову операцію в Сирії

10:09, 27.11.2019
Туреччина відновила військову операцію в Сирії

Рада національної безпеки Туреччини відновила військову операцію на півночі Сирії.

 

Про це повідомляє Anadolu.

 

Як зазначається, операція буде тривати, "поки не досягне своїх цілей".

 

"Операція "Джерело миру", розпочата минулого місяця, яка сприяє миру та стабільності в регіоні, триватиме доти, поки не досягне своїх цілей, вживаючи всіх запобіжних заходів для запобігання шкоди цивільним особам", - йдеться у заяві Ради.

 

Туреччина також розраховує, що США та Росія якнайшвидше виконають свої домовленості з Анкарою щодо очищення терористів з районів північної Сирії.

 

"Ми закликаємо міжнародну спільноту підтримати боротьбу Туреччини, яка спрямована на безпечне та добровільне повернення сирійців у свою країну без будь-якої дискримінації за етнічною приналежністю або релігії", - заявили у турецькому Радбезі.

 

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки відновили на території Сирії антитерористичну операцію проти терористичної організації "Ісламська держава". Зокрема, 22 листопада американські військові провели масштабну операцію проти бойовиків ІДІЛ в провінції Дейр-ез-Зор.

 

Крім того, президент Туреччини Реджеп Ердоган заявляв, що в п'ятницю, 1 листопада, турецькі і російські військові почали спільне патрулювання поблизу "безпечної зони" на північному сході Сирії.

 

Як повідомляла УМ, Міністерство оборони Туреччини повідомило про закінчення військової операції у Сирії, у зв’язку із виведенням курдських бойовиків із "безпечної зони".

 

9 жовтня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розпочав військову операцію проти курдських сил YPG (належать до SDF), що їх Туреччина вважає терористами. Напад розпочався після того, як Трамп оголосив про припинення підтримки курдів. "Наша місія - запобігти створенню коридору терору через наш південний кордон і принести мир у регіон", - наголосив Ердоган.

 
Пізніше Вашингтон засудив дії турецької влади і запровадив санкції проти вищих урядових чиновників Туреччини.
 
Але згодом США і Туреччина домовилися про п'ятиденне припинення вогню