У Києві затримали злодія в законі на призвисько «Дато Сфан»

14:05, 25.11.2019
У Києві затримали злодія в законі на призвисько «Дато Сфан»

У столиці правоохоронці затримали 47-річного громадянин Грузії, неодноразово судимого за розбійні напади. За вказані злочини він провів у місцях позбавлення волі понад 20 років.

 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва. 

 

Так, працівники карного розшуку столичної поліції спільно з працівниками Дніпровського управління поліції затримали "злодія в законі", який на початку нинішнього року незаконно перетнув український кордон. Приїхавши до столиці, чоловік зустрічався з представниками злочинного середовища.

 

Як розповів начальник поліції Києва Андрій Крищенко, затриманим виявився громадянин Грузії, 1972 року народження, неодноразово судимий за розбійні напади. Покарання відбував у Російській Федерації, де у місцях позбавлення волі провів 21 рік.

 

"Злодій у законі" із кримінальним прізвиськом "Дато Сфан" був коронований у березні 2014 року в Туреччині. У Києві та інших регіонах мав намір керувати кримінальним світом. Зокрема, збирався організовувати, проводити та безпосередньо брати участь у так званих "сходках" для вирішення питань, пов’язаних із перерозподілом сфер впливу. Також він планував залучати до злочинної діяльності молодь задля збереження "злочинних традицій", - додав керівник столичної поліції.

 

На даний час вирішується питання щодо видворення іноземця за межі держави та заборони в’їзду в Україну.

 

Як повідомляла УМ, у київському аеропорту «Бориспіль» правоохоронці затримали російського злодія в законі, який працював на ФСБ РФ