Зеленський: не зможемо пробачити Голодомор

16:32, 23.11.2019
Зеленський: не зможемо пробачити Голодомор

Президент Володимир Зеленський зазначив, що українці ніколи не зможуть забути та пробачити Голодомор.

 

Про це він заявив під час заходу до Дня пам'яті жертв голодоморів у Києві.

 

"У нашій історії є сторінки, які дуже боляче згадувати, але які неможливо забути. Злочини, які доводять, що жорстокість і цинічність не мають кордонів. Біди, яких нормальна людина не побажає навіть ворогові. Трагедії настільки великі, що людство ще не придумало слів, щоб описати той біль, який пережили українці", - сказав під час виступу президент України.

 

"Сьогодні ми вшановуємо пам'ять жертв Голодомору - злочину геноциду, який влаштував тоталітарний сталінський режим проти нашого народу, проти народу України. Можна нескінченно довго говорити про причини і катастрофічні наслідки цієї трагедії. Про це написані десятки книг і знятий не один фільм. Але величезний обсяг фактів і доказів все одно не дає ні розуму, ні серцю відповіді на просте запитання: за що? Як взагалі може з'явиться думка знищити цілий народ? Як можна забрати у людей останню крихту хліба, а з ним - останню крихту надії", - наголосив він.

 

"Згідно з різними дослідженнями, від Голодомору 1932-1933 років померло від 4 до 8 мільйонів українців. Ці втрати підставні з нашими втратами у Другій світовій війні. Ми українці, нам усе до снаги. Але є дві речі, які ми ніколи не зможемо — не зможемо це забути, не зможемо це пробачити», — зазначив президент",- наголосив він.

 

В Україні сьогодні вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років. Цього року виповнюються 86-ті роковини Голодомору – злочину, що був організований більшовицьким тоталітарним режимом