Житель Одеси, надивившись «Джокера», розбив пам'ятну дошку загиблому проукраїнському активісту (ВІДЕО)

12:57, 21.11.2019
Житель Одеси, надивившись «Джокера», розбив пам'ятну дошку загиблому проукраїнському активісту (ВІДЕО)

У середу, 20 листопада, в Одесі правоохоронці затримали чоловіка, причетного до пошкодження пам'ятної дошки проукраїнському активісту Ігорю Іванову, який загинув 2 травня 2014 року.

 

Про це повідомила пресслужба поліції.

 

Співробітники Приморського відділу поліції кваліфікували пошкодження меморіальної дошки, яке відбулося 11 листопада, як хуліганство. Під час розслідування вийшли на місцевого жителя.

 

Чоловікові повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до семи років.

 

У фейсбуці одеського активіста Дем'яна Ганула виклали відео спілкування з цим чоловіком.

 

Він розповів, що розбив табличку в "п'яному угарі". "Це вийшло через сімейний конфлікт. Я посварився з дружиною, приїхав на роботу, напився, "скачав" фільм "Джокер" на ноутбук і під враженнями в "п'яному угарі" почав творити чудеса", - заявив він.

 

 

Він розповів, що ходив по Одесі, "співав пісні, намазав пику і махав кувалдою, чіплявся до двірника, до перехожих". Табличку Іванову сприйняв як вивіску магазину і тільки вранці з новин зрозумів, що накоїв.

 

"Я каюсь перед батьками Ігоря, перед усіма патріотами України і прошу в усіх пробачення. Я готовий відновити табличку, повісити її на місце", - заявив чоловік.

 

Як повідомляла УМ, Ігор Іванов – десятник Одеського осередку “Правого сектора”. Його застрелили проросійські активісти, що напали на мирну ходу за Єдність України 2 травня 2014 року.

 

Нагадаємо, 2 травня 2014 року сутички в центрі Одеси між патріотичними силами та проросійськими сепаратистами завершилися тим, що останні забарикадувалися у будинку профспілок. Згодом будівля загорілася, загинуло понад 40 осіб.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:В ООН стривожені тим, що за чотири роки після трагедії в Одесі ніхто не покараний


Як повідомляла "УМ", фігурантів у "справі 2 травня" Сергія Долженкова, Євгена Мефедова, Максима Сакауова, Владислава Романюка і Сергія Корчинского Іллічівський міський суд в Чорноморську суд визнав невинними та відпустив через недолугі докази сторони звинувачення.

 

Згодом Євгена Мефьодова та Сергія Долженкова повторно взяли під варту за іншими звинуваченнями.