Зеленський хоче результатів по справах Майдану до 20 лютого

10:41, 21.11.2019
Зеленський хоче результатів по справах Майдану до 20 лютого

Президент України Володимир Зеленський хоче отримати перші результати по "справах Майдану" вже до 20 лютого 2020 року.

 

Про це він повідомив родинам загиблих під час подій на Майдані після урочистої промови до Дня Гідності і Свободи.
 

Родини загиблих звернулися до Зеленського з проханням пришвидшити розслідування по "справах Майдану" і запросили на молебень до Михайлівського собору 20 лютого 2020 року.

 

"Я вам обіцяю, все зроблю. Все, що ви сказали… Будемо зустрічатися. Було би добре, щоб ми 20 лютого вже з якимось результатом зустрілися", - відповів президент.

 

Родини загиблих під час подій на Майдані попросили Президента зустрітися з ними у форматі круглого столу і обговорити проблемні питання, які стосуються розслідування "справ Майдану". 

 

"Добре, нема питань. Я думаю, якщо ви зустрічалися з Прем’єром, давайте через Прем’єра зустрінемося всі разом. І ми можемо покликати правоохоронні органи на цю зустріч, бо я думаю будуть якісь питання відразу, щоб не відкладати. Одразу сядемо за круглий стіл. Давайте ми подивимося, коли ми можемо, і зустрінемося обов’язково. Я думаю, може в грудні знайдемо час, наприкінці чи в середні. Щоб ми були теж готові до зустрічі",  пообіцяв Зеленський.

 

Нагадаємо, сьогодні, День гідності і свободи відзначається щороку 21 листопада згідно з указом Президента від 13 листопада 2014 року. Його встановлено на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013 року.

 

Як повідомляла УМ, у ДБР створено підрозділ з розслідування "справ Майдану", щодо продовження слідства у яких раніше висловлювали занепокоєння адвокати родин Небесної сотні - загиблих під час акцій протестів у 2013-2014 роках.

 

Адвокатська дорадча група вимагає від Володимира Зеленського скликати позачергову сесію Верховної Ради для проведення голосування за поправку №318 до законопроекту №2116, яка дозволить зберегти слідство у справах Майдану.

 

"Вимагаємо не передавати провадження у справах Майдану до ДБР до прийняття поправки, створення управління по Майдану у ДБР та переведення туди слідчих з ГПУ", - йдеться у заяві адвокатів. 

 

Як повідомила адвокат сімей Героїв Небесної сотні Євгенія Закревська, слідство у справах Майдану має зупинитися з 20 листопада на невизначений час - оскільки Верховна Рада не проголосувала необхідні поправки до закону про ДБР, які б дозволили продовжити розслідування.