Зеленський посмертно нагородив комбрига Коростельова орденом Хмельницького

11:25, 20.11.2019
Зеленський посмертно нагородив комбрига Коростельова орденом Хмельницького

Президент Володимир Зеленський підписав указ про нагородження полковника Євгена Коростельова орденом Богдана Хмельницького другого ступеня (посмертно).

 

Про це йдеться на сайті президента.

 

Орден присвоєно за особливі заслуги у захисті державного суверенітету та національної незалежності України, самовіддане служіння українському народові.

 

Як повідомляла УМ, 19 листопада у Харкові помер поранений під Новотроїцьким комбриг 128 огшбр Євген Коростельов

 

Нагадаємо, 12 листопада двоє військовослужбовців дістали мінно-вибухову травму поблизу Новотроїцького в зоні ООС. Комбригу 128 бригади Євгену Коростельову відірвало стопу й перебило гомілку, в іншого - відкритий перелом колінного суглобу і множинні вогнепальні осколкові поранення ноги.

 

Водночас Зеленський публічно не висловив співчуття з приводу загибелі Костильова.

 

"Президент розповів країні про свої забобони, невдало пікірувався з ЮВТ і не знайшов часу і такту висловити співчуття родині комбрига 128 Євгена Коростильова .... І самій бригаді, що трагічно втратила свого комбрига. Навіть після того, як співчуття зробили посли країн G7, яких Євген за день до підриву на міні супроводжував до місць відведення ЗСУ", - зазначила депутат Ірина Геращенко.

 

Як відомо, Євген Коростельов очолив 128 огшбр у вересні.

 

Раніше полковник Коростельов був начальником артилерії – заступником командира 25-ї окремої повітряно-десантної бригади ДШВ.