Суд обирає запобіжний захід Ляшку

14:51, 19.11.2019
Суд обирає запобіжний захід Ляшку

Бориспільський міськрайонний суд Київської області розпочав засідання з обрання запобіжного заходу колишньому народному депутату Олегові Ляшку.
 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

 

Суд почав розглядати клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Олега Ляшка в рамках провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 346 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча - ред.).

Суд розпочав обрання запобіжного заходу Ляшку / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Зала суду переповнена – там присутні десятки журналістів, а також прихильники Ляшка. Крім того, у суді присутні колишні народні депутати від Радикальної партії Альона Кошелева, Тетяна Юзькова, Андрій Лозовий.

 

На судове засідання прибули й ексдепутати Андрій Тетерук, Ігор Алєксєєв (народні депутати 8-го скликання із фракції «Народний фронт»), Андрій Немировський (народний депутат 8-го скликання з фракції «Блок Петра Порошенка»).

 

Як повідомляла УМ, лідер Радикальної партії Олег Ляшко і народний депутат, глава комітету з ПЕК Андрій Герус побилися 6 листопада в аеропорту «Бориспіль».

 

Ляшко звинуватив Геруса в тому, що той відкрив імпорт електроенергії з країни-агресора Росії, чим зрадив національні інтереси України.

 

Бориспільська прокуратура повідомила про підозру лідерові Радикальної партії Олегу Ляшку за бійку з народним депутатом Андрієм Герусом.