У Франції та Нідерландах вшанували пам'ять жертв Голодомору

15:18, 18.11.2019
У Франції та Нідерландах вшанували пам'ять жертв Голодомору

У Парижі відбулися пам'ятні заходи з нагоди поминання жертв Голодоморів 1932-1933 років.


Про це повідомляє служба комунікаціїЄпархії святого Володимира Великого у Парижі Української Греко-католицької церкви, пише Укрінформ.

 

«Сімнадцятого листопада у Парижі відбулися заходи присвячені 86-тій річниці Голодомору 1932-1933 років. День вшанування пам’яті невинних жертв, знищених штучним голодом в часі сталінського режиму, традиційно розпочався церемоніалом під Тріумфальною аркою і продовжився Архиєрейською Божественною Літургією в одній із найвідоміших церков Парижа», - йдеться у повідомленні.

 

 

У церемонії взяли участь владика Гліб Лончина, Надзвичайний та Повноважний Послом України у Франції Олег Шамшур, представники українських громадських організацій.

 

Під Тріумфальною аркою пролунали гімни України та Франції у спільному виконанні паризького хору святого Володимира Великого та Ювілейного хору з Великої Британії.

 

Архиєрейська Божественна Літургія пройшла у базиліці Сан Сюльпіс.

 

Також у парафії Української греко-католицької церкви (УГКЦ) у Райсвайку, що біля Гааги, відбулася Свята літургія та панахида із вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.

 

 

Посольство України в Нідерландах та фундація "Українці в Нідерландах" також розділили цю велику скорботу і долучилися до молитви.

 

 

Як відомо, жалобні заходи та вшанування пам’яті жертв Геноциду-голодомору 1932 – 1933 рр. в Україні будуть проводити 23 листопада 2019 року. Серед них, зокрема, Всеукраїнська акція “Запали свічку”.