У Порошенка відреагували на підозру: конвульсії Труби перед відставкою

13:08, 18.11.2019
У Порошенка відреагували на підозру: конвульсії Труби перед відставкою

Адвокат п’ятого президента Петра Порошенка Ігор Головань заявляє, що проєкт повідомлення про підозру Порошенкові є замовленням Росії та спробою перешкодити йому провести зустрічі з іноземними лідерами у Хорватії та Канаді.

 

Про це Головань написав у блозі на "Українській правді".

 

"Так званий "проєкт підозри", про який написав в телеграмі заступник глави адміністрації Януковича Портнов, а згодом скопіювала пресслужба ДБР, є нічим іншим як російським замовленням на завдання шкоди репутації п'ятого президента, а також спробою перешкодити Петру Порошенку провести ряд зустрічей з іноземними лідерами на саміті Європейської народної партії у Хорватії та на безпековому форумі в Галіфаксі (Канада)",- зазначив він.

 

Головань назвав проєкт підозри "останнім козирем" директора Держбюро розслідувань Романа Труби, з-під якого "швидко вислизає" крісло.

 

Він також додав, що поспіх Труби і "його наставника" Портнова обумовлений ще й тим, що 15 листопада Шевченківський суд зобов'язав ДБР розглянути клопотання про закриття саме цього провадження.

 

На думку адвоката, підготовка проєкту підозри є спробою Труби ухилитися від виконання судового рішення.

 

 

 

Як повідомляла УМ, Державне бюро розслідувань направило до Генеральної прокуратури проєкт повідомлення про підозру п'ятому президенту України Петру Порошенку.

 

"Зважаючи на високу увагу суспільства до стану досудового розслідування кримінальних проваджень, учасником яких є п'ятий президент України, інформуємо, що слідчі центрального апарату ДБР скерували до Генпрокуратури України проєкт повідомлення про підозру п'ятому президенту України", - йдеться в повідомленні ДБР.

 

Слідчі також направили до прокуратури проєкт подання до Верховної Ради про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності пана Порошенка.

 

За даними ДБР, йдеться про розслідування справи щодо "можливого неправомірного впливу на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя у березні-травні 2019 року".