Ситуація з опаленням у Новому Роздолі та Новояворівську критична

10:49, 18.11.2019
Ситуація з опаленням у Новому Роздолі та Новояворівську критична

У Нафтогазі констатували критичну ситуацію на двох теплоелектроцентралях (ТЕЦ), які державній компанії передали в управління напередодні — Новояворівській та Новороздільській.


Про це йдеться у повідомленні компанії у Facebook.

 

«Ситуація на підприємстві і в місті критична. Люди досі без опалення, через надмірне навантаження на мережі електрики позбавлені цілі райони. Під загрозою постачання води в один з районів міста», — повідомляють у Нафтогазі за підсумками аналізу Новороздільської ТЕЦ.

 

Компанія запросила людей, які звільнилися з ТЕЦ через 5-місячні борги з виплати зарплати. Також на ТЕЦ є проблеми через аварію, яка виникла ще минулого опалювального сезону, проте наслідки якої не ліквідували.

 

«Ми розуміємо, що ми отримали у спадок від «Гарант Енерго М» не просто складний актив, а клубок проблем», — додали у Нафтогазі.

 

15 листопада стало відомо, що уряд передав в управління Нафтогазу Новояворівську та Новороздільську ТЕЦ. Державна компанія має забезпечити початок опалювального сезону у Новояворівську та Новому Роздолі, що на Львівщині.

 

Раніше ТЕЦ керувала компанія «Гарант Енерго М», якій їх передала АРМА. За час управління ТЕЦ, «Гарант Енерго М» наростив заборгованість за газ перед Нафтогазу на 400 мільйонів гривень — до 800 мільйонів гривень. Через це, відповідно до закону, на ТЕЦ не постачали газ під час початку опалювального сезону.

 

Нагадаємо, у жовтні у містах Новояворівськ та Новий Розділ на Львівщині оголосили надзвичайну ситуацію через загрозу зриву опалювального сезону. 14 листопада прем'єр-міністр пообіцяв, що найближчим часом у цих містах відновиться теплопостачання.