Воронченко: Повернення Україні захоплених суден йде за планом

10:28, 18.11.2019
Воронченко: Повернення Україні захоплених суден йде за планом

Повернення Україні двох катерів та буксира, які були захоплені у 2018 році, відбувається згідно плану.

 

Про це у коментарі УНН розповів командувач ВМС ЗС України Ігор Воронченко.

 

“Іде процес. Офіцери знаходяться у точці, про яку казали. Все згідно плану”, — повідомив Воронченко.

 

Російський адвокат Микола Полозов повідомляє, що слідчий у справі українських моряків перебуває зараз в окупованій Керчі.

 

"Питання про передачу українських суден піднімали ще кілька тижнів тому, і про це ми говорили зі слідчим. Він говорив, що планує поїхати до Керчі і братиме участь в якихось діях з оформлення передачі цих суден. Зараз слідчий виїхав туди і це, ймовірно, свідчить про те, що передача суден все ж здійсниться", – сказав він.

 

До цього Полозов повідомляв про те, що Росія після повернення Україні захоплених біля берегів Криму військових кораблів повинна припинити кримінальну справу проти українських моряків.

 

Водночас український журналіст Юрій Бутусов поивідомив, що українські буксири і рятувальне судно стоять на якорі в точці зустрічі в очікуванні російських кораблів, які буксирують захоплені українські катери і буксир "Яни Капу". 

 

"Станом на 8:00 українські буксири "Титан", "Гайдамака" і рятувальне судно "Сапфір" стоять на якорі в точці зустрічі біля східного узбережжя Криму в супроводі російських бойових кораблів. Очікується підхід російських кораблів, які буксирують захоплені українські катери і буксир "Яни Капу". Очевидно, передача відбудеться найближчим часом, але росіяни затягують процес", - розповів журналіст. 

 

 

 

Як повідомляла УМ, захоплені українські військові катери “Бердянськ” і “Нікополь”, а також буксир “Яни Капу” Росія обіцяє передати Україні 18 листопада.