Зеленський вважає радіо і телебачення важливою складовою нацбезпеки

15:09, 16.11.2019
Президент Володимир Зеленський наголошує, що в умовах війни радіо та телебачення є важливою складовою національної безпеки.
 
Про це Зеленський написав у Facebook до дня працівників радіо, телебачення та зв'язку.
 
Президент зазначив, що за кожним теле- та радіопродуктом стоїть робота тисяч фахівців та подякував їм за "професіоналізм, креативність, відчуття прекрасного, за постійний пошук нового та актуального".
 
"А в умовах війни ваша робота є важливою складовою національної безпеки та пошуку власної ідентичності", - зазначив він.
 
За словами Зеленського, з радіоефіру можна отримати "не лише музику та гарний настрій, а й корисну інформацію - новини та прогноз погоди".
 
"А ввечері вдома після метушливого робочого дня ми вмикаємо розважальні телешоу. Чи, може, - освітні телепередачі для дітей. Чи віддаємо перевагу серйозним документальним фільмам. Які б у нас не були вподобання, але телебачення та радіо є невід’ємною складовою нашого життя".
 
Як відомо, 16 листопада в Україні відзначається День працівників радіо, телебачення та зв’язку.
 
Свято встановлено "…на підтримку ініціативи працівників радіо, телебачення та галузей зв’язку України…" згідно з указом президента "Про День працівників радіо, телебачення та зв’язку" від 11 листопада 1994 року.
 
Історія свята розпочалася 16 листопада 1924 року, коли у Харкові в ефір вийшла перша в Україні радіопрограма. 
Відтоді журналісти та працівники сфери радіо відзначали цей день як професійне свято.
 
Нині ж до них долучилися телевізійники, представники інтернет-ЗМІ. Цей день відзначають і фахівці зв’язку, що забезпечують роботу телефонних мереж та мереж Інтернет-зв’язку.