Луценко звинуватив екс-посла США Йованович у брехні

12:49, 16.11.2019
Луценко звинуватив екс-посла США Йованович у брехні

Юрій Луценко (фото: facebook.com)

Колишній генпрокурор України Юрій Луценко звинуватив екс-посла США в Україні Марі Йованович у брехні під присягою. 
 
Йованович напередодні під час відкритих слухань у Палаті представників США в рамках розслідування імпічменту президента Дональда Трампа заявила, що ніколи не давала вказівок Луценку щодо людей, проти яких необхідно проводити розслідування в Україні.
 
Луценко, який висунув це твердження, визнав, що цього списку не існувало, зазначила вона.
 
Йованович також розповіла, що "українці, які хотіла грати за корумпованими правилами", намагались змістити її з посади.
 
 
"Вона бреше. І я маю докази", - так прокоментував слова Йованович Луценко у Facebook.
 
Як відомо, 13 листопада Палата представників Конгресу США розпочала публічну фазу слухань у справі імпічменту Трампа. Перед законодавцями перед Йованович виступили двоє свідків - тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор і заступник помічника державного секретаря з європейських та євразійських справ Джордж Кент.
 
Нагадаємо, в кінці вересня, стало відомо, що один з головних фігурантів масштабного міжнародного скандалу, який може закінчитися імпічментом президента США Дональда Трампа, Юрій Луценко виїхав з України до Великобританії з метою вивчення англійської. Пізніше Луценко повідомив, що вже повернувся до Києва.
 

Зазначимо, раніше ЗМІ повідомляли, що колишні генпрокурори України Віктор Шокін і Юрій Луценко "злили" Трампу компромат на його потенційного конкурента на виборах 2020 року Джо Байдена.

 
8 жовтня ексгенпрокурор Луценко розповів про свої зустрічі з особистом адвокатом Трампа Руді Джуліані. Під час однієї з них, за словами Луценка, вони обговорювали справу компанії Burisma.
 
Юрій Луценко є тим українським чиновником, який, за даними американських прокурорів, схиляв партнерів Рудольфа Джуліані Льва Парнаса та Ігоря Фрумана наполягати на відстороненні колишнього посла США в Україні Марі Йованович.